Lapset siivoavat koulujen lähiympäristöjä

Kategoria:
Takaisin

Koululaiset ovat siivonneet koulujensa lähiympäristöä siivoustalkoopäivänä jo 34 vuonna. Siivoustalkoopäivä järjestetään aina toukokuun ensimmäisenä tiistaina, joka on arkipäivä. Tänä vuonna siivotaan 8.5. Siivouspäivään osallistuu Lahden ja Hollolan koulut.

Lahdessa ja Hollolassa talkoisiin on ilmoittautunut mukaan runsas 9800 oppilasta ja opettajaa. Siivoukseen eivät turvallisuussyistä osallistu 1. ja 2. luokkien oppilaat. Viime vuosina talkoopäivänä on saatu maastosta pois jätteitä 2000-3000 kg.

Tapahtuman järjestäjät ovat kouluille jaetuissa ohjeissa korostaneet, että roskien keruussa tulee olla varovainen. Ohjeen mukaan kerätään vain sellaisia roskia, joita koululaiset itse ovat voineet tuottaa. Ei ole tarkoitus, että koululaiset keräisivät painavia tai vaarallisia jätteitä, kuten esimerkiksi metalliromuja tai akkuja. Injektioruiskuihin, joita maastosta saattaa löytyä, eivät lapset saa missään tapauksessa koskea. Varovaisuutta korostetaan myös pullojen ja muiden lasiesineiden käsittelyssä.

Siivouksen käytännön järjestelyistä vastaavat Työyhteenliittymä V2 Lahden keskusta, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy sekä Lahden kaupungin Ympäristökehitys/Ympäristöneuvonta.

Lisätietoa:

Ympäristöneuvoja Eila Hellman p. 050 572 2137

Julkaistu: 07.05.2018 08.56