Lapsiparlamentti kertoi mikä on hyvin ja mitä tapahtumia kannattaa järjestää

Kategoria: Nuoriso
Takaisin

lapsiparlamentti

Kuva: Janita Juselius

Vapaa-aikapalvelut järjesti tiistaina 18.4. lapsiparlamentin, jossa kuultiin alueen kaikkien koulujen edustuston terveisiä. Paikalla kuulemassa ja asioita edistämässä olivat valtuuston puheenjohtaja Jarkko Niemi, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen ja valtuutetut Erkki Arvila ja Pia Salo. Lapsia kuulemaan oli asemoitu lisäksi kaikkien palvelualojen johtavat viranhaltijat, kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja keskeisesti lasten ja nuorten asioita kunnassa suunnittelevat.

Turvallisuus, sopivan kokoinen koulu

Lapset arvostivat kotikunnassaan sopivan kokoisia kouluja sekä hyvää ja turvallista asuinympäristöä että monipuolista toimintaympäristöä. Hämeenkosken koululaiset muun muassa olivat kirjanneet 28 hyvää asiaa pitäjästään. He toivoivat liikuntatapahtumaa, jossa voi lajeja kokeilla ilmaiseksi. Tähän tuottaja ja nuoriso-ohjaaja Lassi Puodinketo vastasi kutsumalla Hämeenkosken myös 18.5. pidettävään Hyvä Fiilis -tapahtumaan, joka järjestetään juuri koululaisia ajatellen. Myös hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen lupasi viedä asiaa eteenpäin.

Yhteisiä tapahtumia aikuisille ja lapsille

Hälvälä ja moni muukin toivoivat erityisesti yhteisiä tapahtumia, jotka kiinnostavat lasten lisäksi vanhempia. Tiilikankaan koululaiset kunnostautuivat  tapahtumien ideoinnissa niin, että viranhaltijat vain kirjasivat toiveet ylös muistilistauksena. Salpariehan tapaista kesäkarkeloa toivottiin ja moni asia aina käärmeen silityksestä traktorilla ajeluun, kiinnostaa lapsia.

Läksyt ja kiusaamaton koulu tärkeitä

Valtuuston puheenjohtaja Jarkko Niemi totesi, että turvallisuudesta on pidettävä huolta edelleen, koska asia mainittiin niin monessa puheenvuorossa. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen puolestaan kiitteli Paimelan koululaisia, kun nämä mainitsivat tärkeänä että ketään ei kiusata. Valtuutettu Pia Salo oli tyytyväinen, kun koululaiset näkivät myös opiskelun ja läksyjen tekemisen hyvänä asiana eikä rasituksena.

Paimelalaiset olivat myös ottaneet tapahtumatuotannon omiin käsiinsä järjestämällä Paimelassa Keppari-kisat 22.4. ja toivottivat kaikki keppihevostelusta innostuneet mukaan kisaamaan.

Salpakankaalta tervehdittiin päättäjiä kertomalla, että nyt uusien skeittipaikkojen ansiosta skeittaajien ja skuuttaajien ei tarvitse enää lähteä kotikulmia kauemmaksi liikkumaan. Erityisopetuksen rehtori Hanna Rapatti taas iloitsi siitä, että rampeilla on aina porukkaa ja siellä ovat niin pienet kuin isot liikkujat sulassa sovussa.

Tilaisuutta juonsi nuoriso-ohjaaja Marita Minkkinen, joka äänestytti koululaisia muun muassa energiajuomien myyntikiellosta ja kännykän käytöstä välitunnilla. Ensiksi mainittu sai äänestyksessä valtaosan olemaan kiellon puolella. Kännykän käyttö välitunnilla oli taas hienoisen enemmistön mukaan ookoo.

Julkaistu: 18.04.2018 14.30