Lasten ja nuorten aloitteet hyvinvointivaliokunnassa  21.2.

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Vaikuttajapäivä

Lapset ja nuoret tekivät aloitteita lapsiparlamentissa ja nuorten vaikuttajapäivässä lokakuussa 2017. Kuva: Janita Juselius.
 

Lue esityslista kokonaisuudessaan täältä.

Lapsiparlamentin ja yhdeksäsluokkalaisten vaikuttamispäivässä lokakuussa  2017 tekemät aloitteet käsitellään valiokunnassa. Tiilikankaan ja Hämeenkankaan kouluista toivotaan koulujen pihoille uusia leikkitelineitä ja enemmän tekemistä. Kalliolaan havitellaan muun muassa graffitiseinää ja koulujen välisiä turnauksia. Heinsuon koululaiset ehdottavat penkillistä bussipysäkkiä ja muun muassa parempia aukioloaikoja uimahalliin. Hälvälän kouluun lapsiparlamentti esittää omaa liikuntasalia, joka samalla palvelisi ruokalana ja teknisen työn luokkana. Salpakankaalaisia puhuttavat turvalliset liikennejärjestelyt ja Nostavan koululaiset esittävät eri kerhoja ja läppäreitä oppilaille. Yhdeksäsluokkalaisten aloitteissa toivotaan lisää katuvaloja ja nykyistä myöhäisempää linja-autoliikennöintiä. Vähä-Tiilijärven, ”Pikkutilkin” kunnostusta ja ilmeen parannusta toivotaan, kuten myös koirapuistoa Hollolaan.

 Aloitteet suurelta osin toteuttamiskelpoisia

Hyvinvointivaliokunnan esityksen mukaan aloitteet ovat pääsääntöisesti toteutuskelpoisia ja niitä viedään mahdollisuuksien mukaan toteutukseen. Esimerkiksi ulkoliikuntapaikkojen telineet päivitetään ja korjataan osana kiinteistöjen normaalia kunnossapitoa. Kuluvana vuonna toteutuvat bussikatos ja turvallisuuden elementit Salpakankaan koululle. Heinsuon osalta selvitetään bussikatoksen toteutusta. Kalliolan graffitiseinän edellytyksiä ja lupaa niin ikään selvitetään.

Hyvinvointivaliokunta lausuu myös kuntastrategialuonnoksesta ja käsittelee Paimelan Vanhempainyhdistyksen anomusta iltapäivätoiminnaksi Paimelaan.

 

Lisätiedot: hyvinvointijohtaja Matti Ruotsalainen tai hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Markku Pulkkanen, etunimi.sukunimi@hollola.fi

Julkaistu: 20.02.2018 15.25