Lasten ja nuorten vaikuttamispäivä Salpakankaalla 17.10.

Kategoria: Nuoriso
Takaisin

Vaikuttamispäivä kerää lapset ja nuoret Salpakankaalle!

lapsiparlamentti

Valtakunnallinen demokratiapäivä 17.10.2018 on vahvasti hollolalaisten nuorten.

Aamulla Lapsiparlamentti kerää Hollolan uimahallin monitoimisaliin 1-6 luokkalaisia vaikuttajia keskustelemaan virkamiesten ja luottamushenkilöiden kanssa. Tapahtuma alkaa klo 9.30. Tänä vuonna lapsiparlamenttilaiset ovat ennakkotyöskennelleet otsikolla ”Mihin asioihin minä haluaisin vaikuttaa?”

Aamupäivän Lapsiparlamentin jälkeen jatketaan yhdeksäsluokkalaisten vaikuttamispäivällä klo 12 alkaen. Kaikki kunnan ysit ovat valmistelleet aloitteita yhteistyössä opettajien kanssa, ja nämä aloitteet käsitellään uimahallin monitoimisalissa yhdessä kuntapäättäjien kanssa.

Aloite on aina ollut vaikuttamispäivän keskeinen sisältö, mutta tämän lisäksi ysiluokkalaisille on järjestetty toimintaa kirjastossa. Yhteisötyöntekijä Tero Äijälä pitää luennon syrjäytymisestä, minkä pohjalta ryhmätyöskentely tuottaa tuloksen, jonka voi nähdä vastinparina parlamentin aloitekeskustelulle. Keskeinen idea on kysyä nuorilta itseltään: miten heidän mielestä nuorten syrjäytymistä voisi ehkäistä ja miten siihen voisi ennakoivasti vaikuttaa?

Eikä tässä vielä kaikki!

Hollolan nuorisovaltuuston järjestämä iltaohjelma Hollolan kirjastossa huipentaa koko päivän, kun klo 18 kirjaston estradille nousee YouTube-sensaatio Mikko Harju. Keikalle on vapaa pääsy, mutta tila rajoittaa keikkayleisöksi noin 200 ensimmäistä oven taakse ilmaantunutta innokasta.

Lisätietoja tapahtumapäivästä: Yhteisötyöntekijä Lassi Puodinketo,  p. 040 557 4402.

Jutun kuva: Janita Juselius.

Julkaistu: 10.10.2018 13.00