Lastenleireillä leikitään ja pidetään hauskaa yhdessä

Kategoria: Varhaiskasvatus
Takaisin

Lastenleiri, hamahelmet

Hollolassa järjestetään kesäkuun aikana lapsille päivä- ja yöleirejä Paimelan ja Salpakankaan kouluilla, Leirit ovat pääsääntöisesti suunnattu alakoulujen oppilaille. Töihin leireille on palkattu myös hollolaisia nuoria kesätöihin.

"Lasten kanssa työskennellessä oppii olemaan tiukka pahassakin paikassa ja ymmärrystä siitä, ettei kaikki voi aina mennä toivotulla tavalla", kertoo lastenleirillä Salpakankaan koululla kesätöissä oleva Liina Sottinen. Sottisen mukaan lasten kanssa toimiminen on haastavampaa, mitä hän olisi ennen töiden aloittamista osannut kuvitella. Työ voi olla välillä hyvinkin rankaa, mutta lasten iloisuus tasapainottaa rankkoinakin hetkinä.

Parasta lastenleirillä työskentelyssä Sottisen mielestä ovat vaihtelevat työpäivät, sillä ikinä ei voi aamulla täysin varmaksi sanoa mitä kaikkea tulee päivän mittaan tapahtumaan. Sottinen mainitsee myös mukavan, hyvähenkisen työporukan, jossa on mielekästä työskennellä. Kesäkuun töiden jälkeen Sottinen aikoo opiskella lähestyviin ylioppilaskirjoituksiin ja siinä sivussa vähän myös lomailla.

Kahdeksanvuotias Väinö ja yhdeksänvuotias Laila osallistuvat lasten päiväleirille Salpakankaan koululla. Väinö on leiriläisenä ensimmäistä kertaa, mutta Laila on aikaisemminkin ollut mukana leirillä. Lapset ovat kuluneen leirin aikana pelailleet, leikkineet ja askarrelleet. Myös hamahelmiä ja legoja on rakenneltu. Molemmat ovat saaneet leirin myötä uusia kavereita kuitenkin vanhoja tuttuja unohtamatta. Väinön mielestä leirillä parasta on yhdessä pelailu ja Laila puolestaan pitää salissa leikkimisestä. Molempien mielestä leirillä on ollut tosi kivaa. Loppukesästä lapset aikovat uida, syödä jäätelöä, olla kavereiden kanssa ja pitää hauskaa.

Kuvassa (vasemmalta) Väinö, Liina ja Laila

kuvassa (vasemmalta) Väinö, Liina ja Laila

kuvat ja teksti: Jenna Kallio, viestinnän kesätyöläinen

Julkaistu: 17.06.2019 14.05