Lisää liikennetarjontaa

Takaisin

Koululaiskuljetusten hyödyntäminen myös muiden käyttäjien tarpeisiin 1.11. alkaen

Hollolan kunta on mukana kokeilussa, joka on osa maakunnallista kestävän liikkumisen hanketta ja liikennejärjestelmätyötä. Hankkeessa kehitetään keinoja ja tapoja kannustaa kuntalaisia valitsemaan ja kokeilemaan arjen matkoillaan kestäviä liikkumistapoja, kuten kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikennettä tai kimppakyytejä.

Hollolan osuutena hankkeeseen tarjoamme mahdollisuuden hyödyntää jäljempänä näkyvissä kohteissa kuluvan lukuvuoden ajan myös kunnan hyvinvoinnin palvelualueen järjestämiä koululaiskuljetuksia. Ne täydentävät matkustus- ja asiointimahdollisuuksia kyliltä kuntakeskukseen tai oman lähialueen sisällä seudullisen linjaliikenteen (LSL) sekä kunnan palveluliikenteen (Hoppa) lisäksi.

Hanke kytkeytyy luontevasti jo kahtena edellisenä lukuvuonnakin toteutettuihin kuljetusjärjestelyihin Hollolassa ja niitä tuetaan maksuvapautuskokeilulla.

Maksuvapautuskokeilu 1.11. – 12.11.2021

Kunta myöntää maksuttoman kokeilumahdollisuuden marraskuun kahdelle ensimmäiselle viikolle (ma-pe) kunnan järjestämiin palveluliikenteen (Hoppa) sekä koululaisliikenteen autoissa tapahtuviin asiointiliikenteen ajoihin. Maksuvapautus ei koske niitä perusopetuksen oppilaita, joilla ei ole kunnan myöntämää kuljetusoikeutta.

Kokeilujakson jälkeen taksat palaavat ennalleen. Taksat palveluliikenteessä ja omissa koululaiskuljetuksissa ovat muilta kuin koululaiskuljetuksiin oikeutetuilta lapsilta ja nuorilta 2 €/suunta, muilta matkustajilta oman alueen sisällä 3 €/suunta ja kuntakeskukseen tai kuntarajan yli matkustettaessa 4 €/suunta. Kuljetus maksetaan käteisellä kuljettajalle.

Koululaiskuljetukset ovat sidottu tiukasti koululaisten aikatauluihin ja reitteihin. Tämän vuoksi muiden matkustajien kyytiin pääsy edellyttää suoraan kuljettajalta tehtävää ennakkotilausta, jolloin sovitaan myös tarkasta noutopysäkistä kuljetusreitin varrelta. Vain koulupäivinä ajettavan liikenteen osalta voi olla päivittäisvaihtelua ajojen toteutuksessa eri alueiden ja reittien välillä. Matkustajia ei oteta ns. ylipaikoille. Perus- ja esiopetuksen varsinaisilla kuljetusoppilailla on ensisijainen matkustusoikeus.

Koululaiskuljetusten yhteydessä voit matkustaa seuraavilla suunnilla – tarkempia lisätietoja kyydin tilaamisesta, reitistä, autosta, ajopäivistä sekä ajoajoista saat kyseisen suunnan omasta ajoesitteestä, jotka tullaan julkaisemaan verkkosivuilla myöhemmin tällä viikolla. 

Sairakkala – Kastari – Salpakangas

Luhdantausta – Ala-Okeroinen – Salpakangas

Manskivi – Isomylly – Hollola kk

Hämeenkoski eteläinen – keskusta – Salpakangas

Hämeenkoski pohjoinen – keskusta – Salpakangas

Kutajoki – Hersala – Pyhäniemi

Pyhäniemi – kirkonkylä – Soramäki – Salpakangas

Miekkiö – Ala-Okeroinen – Salpakangas

Tennilä – Hälvälä – Salpakangas

Korpikylä – Herrala – Nostava – Salpakangas

Vesikansa – Lahti – keskussairaala – Salpakangas

 

Mahdollisista muutoksista em. kuljetusjärjestelyihin kesken lukuvuoden tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja ja ajoesitteitä koululaisautojen kuljetusmahdollisuuksista saa pääkirjaston asiointipiste Piipahluksesta/Hoppa-palvelunumerosta 044-780 1233 tai kuljetuskoordinaattorilta 044 -780 1489.

Julkaistu: 25.10.2021 12.14