Maailman ensimmäinen kansainvälinen villivihannestapahtuma järjestetään Hollolan Messilässä 4.-5.8 2021

Takaisin

Kansainvälinen Horta2021 Hollola -tapahtuma 4.-5.8.2021 Messilässä, tulee olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa.

Se on silti maanläheinen, iloinen perhetapahtuma, jossa opitaan paljon innostavaa ympäröivästä luonnostamme, varsinaisesta superfoodien aarreaitasta. Horta maistuu kelle vain vauvasta vaariin!

Tapahtuman ytimenä on koota yhteen eri maiden sekä yksityiset villivihannesten rakastajat että alan ammattimaiset toimijat ja julkisen sektorin kehittäjät. 

Tapahtuma toistuu kahden vuoden välein. Vuoden 2021 ensimmäisen tapahtuman pääteema on tuoda esiin, miten horta on maailman ilmastoystävällisin superfood-ravinto. Ja miten kaupungeissa toteutettavilla villivihanneksiin liittyvillä toimenpiteillä voidaan aidosti vaikuttaa ilmastokriisiin erityisesti asenteiden kautta. Tapahtumassa on tarjolla puolen tunnin välein hortaohjaajien opastamia villiyrttikävelyjä lähiluontoon (kuuluu jo 10 € ennakkoaluelipun hintaan). Voit myös maistella villiyrttiherkkuja (alkaen 10 € kolmen kupongin setti). Lue tästä lisää lipunostamisesta. 

Hortatuotteiden kehittäjät esittelevät tuotteitaan, tarjolla on alan kirjallisuutta, palveluja, kursseja ja kaikkea mitä liittyy villivihannesalaan.

Molempina tapahtumapäivinä on asiantuntijaluentoja suuressa, väljässä salissa ja voit katsoa niitä myös tapahtumapaikan näyttöruuduilta tai kotisohvaltasi (katso miten hankin minkäkin lipun tästä). Luennon jälkeen luennoitsijat kokoontuvat aiheittain eri tilaan keskustelemaan halukkaiden kanssa.

 Mukana luennoimassa on suurin osa Suomen huippunimistä ja eri maiden johtavat asiantuntijat osallistuvat ohjelmaan etänä.

Horta2021 Hollola -tapahtuma on avoinna yleisölle kahtena päivänä. Keskiviikkona ja torstaina 4.-5.8.2021. Molempina päivinä on samankaltaisia ohjelmaelementtejä. 

Koronajärjestelyjen vuoksi aluelippua ei enää tarvita, alueelle on vapaa pääsy. Mutta luentoihin tarvitaan ennakkoon ostettu luentolippu (20€). Se on voimassa vain jompana kumpana päivänä, koska sisätiloissa on rajoitettu määrä paikkoja. Jos haluat tulla kuuntelemaan molempien päivien luennot voit tehdä sen Messilän kartanon majoituspaketin osana. Kaikkien lippujen ennakkomyynti menee visitlahti.fi -sivuston kautta. Mene ostamaan tästä linkistä. HUOM! Jos tapahtumaan tulee paljon väkeä (koska aluemaksu on poistettu), etuoikeus sisääntulolle on niillä, joilla on ennakkolippu, vaikka se olisi vain maistajaiskupongit (ja niitä saa vain ennakkomyyntinä, 3 kpl:een setti 10€).

Tapahtuman pääkoordinaattori on hortakouluttaja Jouko Kivimetsä. Jouko on pitkän linjan villivihannesedistäjä Suomessa ja tunnettu alan verkkokurssien, kirjallisuuden, livekurssien ja tapahtumien järjestäjänä ja hän oli mm. Suomen ensimmäinen ravintoloitsija, joka otti villivihannekset käyttöön laajasti ravintoloissaan jo 1990–luvulla. Jouko on aktiivisti mukana myös villiruoka-asian edistämisessä ja vastaa Lahden Ympäristökaupunkivuoden Villiruokaviikosta 10.-16.5.2021, jonka päätapahtuma Horta2021 on. 

Toteuttajaorganisaation ytimessä on hortaohjaajien valtakunnallinen yhteisö yhdessä Lahden seudun toimijoiden kanssa kuten Messilä, Hollolan kunta ja Lahti Region. 

Hortaohjaajien keskeistä osaamista on pystyä innostamaan arkiseen villivihannesten käyttämiseen turvallisesti ja luontoa kunnioittaen. Hortaohjaajat esittelevät palvelujaan ja tuotteitaan tapahtumassa ja vetävät villiyrttikävelyjä. 

Covid 19 pandemian vuoksi on tapahtumaa jouduttu jo kahteen otteeseen siirtämään. Uskomme ja luotamme kuitenkin, että elokuun alku on hyvä uusi ajankohta.

Toivomme, että tapahtumalla itsellään on työllistäviä ja alueen toimijoita aktivoivia vaikutuksia ja että erityisesti Lahden seudun pienyrittäjät tai yrittäjyyttä suunnittelevat ottavat villivihannestuotteiden esittelymahdollisuuden kuin myös hyödyntämisen toiminnassaan omakseen, sanoo Hollolan kunnan elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander

Julkaistu: 17.06.2019 11.47