Maakuntauudistus siirtyy vuodella eteenpäin: Kommentoi Päijät-Hämeen valmistelun etenemistä

Kategoria:
Takaisin

Maakuntauudistus

Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017 jatkaa sote- ja maakuntauudistusta siten, että uudistus tulee voimaan 1.1.2020 alkaen. Maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018.
Eduskunnan käsittelyssä oleviin lakiesityksiin tehdään perustuslakivaliokunnan 29.6.2017 lausunnon edellyttämät muutokset. 

Mikä on maakuntauudistus?


Uudistuksen tavoitteena on sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto sekä yksinkertaistaa julkisen aluehallinnon järjestämistä (valtio, alueet ja kunnat). Hallitusohjelmassa toimintoja keskitetään uusille maakunnille. Maakuntauudistukseen liittyvät lait ovat valmisteilla ja  uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2019. Lue lisää Alueuudistus.fi-verkkosivulta.

Projektisuunnitelma kuvaa Päijät-Hämeen uudistuksen valmistelua

Päijät-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen projektisuunnitelma kuvaa Päijät-Hämeen väliaikaishallinnon ja valmistelutyön organisointia sekä hahmottaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämistä. Projektisuunnitelma ohjeistaa ja kuvaa väliaikaishallinnon tehtäviä, kunnes maakuntavaltuusto ottaa ne hoitaakseen. Projektisuunnitelma on valmistelun etenemisen runko, sitä on tarkoitus päivittää koko ajan työn edetessä aina uusien maakuntien käynnistymiseen asti.

Projektisuunnitelman luonnosversio on avoinna asukkaiden ja valmistelijoiden kommentoinnille elokuun loppuun asti. Pääset kommentoimaan tästä.

 

Julkaistu: 05.07.2017 14.50