Meidän Hollola -asukastilaisuus oli monipuolinen kattaus asumisesta ja elämästä Hollolassa

Kategoria: Kadut ja tiet Puistot Kaavoitus
Takaisin

26.3. 2019 pidetyn Meidän Hollola -asukastilaisuuden tarkoitus oli tutustuttaa asumisen ja elämisen moniin eri puoliin alkaen ympäristö- ja vesiasioista aina vieraslajeihin ja tonttikauppaan.

Meidän Hollola

Meidän Hollola -asukastilaisuudessa sai muun muassa konkreettista jäteneuvontaa.

Vähän yli 70 kävijää kehuivat palautteessaan juuri tilaisuuden antia ja ohjattua tutustumista Heinsuon koulun avoimiin oppimisympäristöihin tilakeskuksen päällikkö Tuomo Vesikon johdolla.

Tietoa ja yhteistyötä

Hollolan kunnanhallituksen väistyvän puheenjohtajan, Kristiina Hämäläisen avauksen jälkeen tilaisuudessa sai vapaasti tutustua eri pisteillä turvalliseen liikkumiseen ja joukkoliikenteeseen, liikunta- ja leikkipaikkoihin, luontoreitteihin, vesihuoltoon ja ympäristönsuojeluun, piharakennelmiin ja sähköisiin lupiin — sekä tietysti kaavoituksen että tonttikaupan ajankohtaisiin asioihin. Lahden omakotiyhdistys esitteli muun muassa miten he toimivat omakotiasujan asialla. Pöydällä olivat myös asumisen sisäilma- ja energia-asiat, jäteneuvonta ja vakuutusasiat.

Koulun ilmanvaihto ja tilojen toimivuus kiinnostivat

Heinsuon koulua kiertäviä kiinnosti kovin uudet oppimisympäristöt ja itse rakennus; tilakeskuksen päällikkö sai vastata kysymyksiin tilojen vuokraamisesta, ilmanvaihdosta ja siitä miten avoimet oppimisympäristöt käytännössä toimivat.

Hollolalaiset ovat aktiivisia lähiympäristönsä asioista

Pisteillä kiinnostivat erityisesti luonto ja vieraslajit.  Ympäristönsuojelun ja vesihuollon pisteellä oli vilkasta. Ympäristönsuojeluyksikkö iloitsee siitä, että hollolalaiset ovat aktiivisia omaa lähiympäristöään koskevissa asioissa. Luonnonsuojelu, haja-asutusalueen jätevesien käsittelyvaatimukset, maalämpökaivojen rakentaminen, roskien polttaminen ja Lahden seudun kierrätyspuisto -hanke puhututtivat kävijöitä.

Tiet ja teiden kunto, ja kaavoituksen puolella tulevaisuuden kerros- ja rivitalot sekä senioriasuminen palveluineen kiinnostivat.

 

Julkaistu: 09.04.2019 16.15