Mennään riksalla ja tuodaan valoa ikäihmisen päivään

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Riksapyörä

Mennään riksalla -kampanja haluaa tuoda iloa ikäihmisten päivään viemällä heitä riksa-ajeluille. Palvelutalo Huililta (Hollola) on lainattavissa maksutta sähköavusteinen riksapyörä ja kampanjalla halutaan innostaa palvelutaloja ja muita ikäihmisten kanssa toimivia ammattilaisia lainaamaan pyörää ja viemään ikäihmisiä ajelulle.

Pyörät ovat erinomainen väline toteuttaa ulkoilua niille ikäihmisille, jotka eivät pääse tai uskalla lähteä yksin ulos heikentyneen liikuntakyvyn tai muistiongelmien vuoksi. Samalla mieli virkistyy ja yksinäisyys lievenee kuskin kanssa jutellessa.

Pyöräluotseja koulutetaan 26.-27.5.

Riksan kuljettajalla tulee olla joko pyöräluotsi-koulutus tai pyörän haun yhteydessä saatu perehdytys turvallista ajamista varten. Keväällä järjestetään vapaaehtoiskoulutus uusille pyöräluotseille 26.-27.5. klo 10-14 Palvelutalo Huilissa. Koulutus on maksuton ja sisältää lounaat.

Tietoa riksapyörän lainaamismahdollisuudesta ja vapaaehtoisille sopivasta pyöräluotsi-koulutuksesta voi viedä myös eteenpäin sopiville tahoille. 

Lainaaminen on helppoa

Lainaaminen on helppoa, haluamat päivät merkitään Doodle-kalenteriin ja sovitaan pyörän kuljetuksesta sekä perehdytyksestä Palvelutalo Huilin toiminnanjohtajan Jussi Waajakosken kanssa. 

Lisätietoja, pyöräluotsi-koulutus ja pyörien haku: jussi.waajakoski@huili.fi

Doodle kalenteri on tämän linkin alla: https://doodle.com/poll/e5e6ivdn7qzh3q6w

Riksapyörät ovat osa Pyörällä kaiken ikää -toimintaa. http://pyorallakaikenikaa.fi/

 

Julkaistu: 27.04.2018 12.55