Missä koti, siellä sydän

Hollolassa on paras asua. Noin 23 000 asukkaan Hollola tarjoaa erilaisia asumisvaihtoehtoja joko maaseudun rauhassa, kyläyhteisöissä tai kuntakeskuksissa. Asukkaat arvostavat upeaa luontoa, erinomaisia harrastusmahdollisuuksia ja toimivia palveluja.

Hollola Kukkila

Viihtyisää ja vaivatonta arkea

Hollolassa asutaan monipuolisesti ja viihtyisästi värikkään metropoli Lahden naapurina. Hollola sijaitsee optimaalisella paikalla pääväylien risteyskohdassa, joten pendelöintimahdollisuudet ovat loistavat. Vireillä oleva Lahden eteläisen kehätien valmistuminen 2020 parantaa saavutettavuutta entisestään.

Messilän laskettelukeskus, huvivenesatama, golfkenttä ja leirintäalue sekä lukuisat hevosalan yrittäjät tarjoavat mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Vesijärvi ja muut vesistöt sekä Salpausselän harju luovat puitteet liikunta- ja luontoharrastuksille. Kulttuurin nälkäisille on taidenäyttelyitä, kesäteattereita ja tapahtumia ympäri vuoden. Kunta palvelee aidosti ja kuntalaiset pääsevät mukaan yhteiseen tekemiseen!

Hollola on lapsiperheille

Lapsiperheille seutu on viihtyisä ja turvallinen kehyskunta värikkään metropolin vieressä. Modernit ja vanhemmat, hyvin pidetyt päiväkodit ja edistykselliset koulut luovat edellytyksen terveelliseen ja virikkeelliseen oppimiseen. Kuntakeskuksessa toimintapuisto, viihtyisä yhteisöllinen kirjasto ja Salpakankaan skeittipuisto ovat lasten ja nuorten suosiossa.

Uudet oppimisympäristöt korvasivat perinteiset luokkatilat

Uudenlainen oppimisympäristö on otettu käyttöön Hollolassa uusissa Heinsuon ja Kalliolan kouluissa. Perinteisen luokkamuotoisen opetuksen tilalle on luotu avoin oppimisympäristö, joka mahdollistaa erilaisen oppimisen muodot. Tilat ovat muunneltavissa eri käyttötarkoituksiin erilaisten tarpeiden mukaan. Liitutaulujen tilalla ovat sähköiset näyttötaulut ja perinteisten pulpettien tilalla on erilaisia huonekaluja työpöydistä säkkituoleihin, palloihin ja säädettäviin työtuoleihin.

Hollola on senioreille

Hollolan kuntakeskuksessa on voimakkaan rakentamisen vaihe, jossa alueelle rakentuu uusia asuntoja ja liikepaikkoja. Keskusta-alueen viihtyisyyttä parantavat keskeisellä paikalla oleva toimintapuisto, jossa toimintaa vauvasta vaariin sekä skeittialue. Kunta panostaa senioreiden asumisviihtyisyyteen ja palvelujen saatavuuteen. Kuntakeskukseen valmistuu laajan palvelun hyvinvointiasema ja seniorikortteli.

Edukasta asumista

Asuminen Hollolassa on edukasta, sen varmistaa kilpailukykyiset tonttihinnat, kukkarolle sopiva vuokrataso ja monipuolinen omakotitarjonta. Myös asumisoikeusasuminen kasvattaa suosiotaan koko ajan.

Lapset viihtyvät Hollolassa. Kuva Kalliolan koululta, Miia Närkki.