Museopalvelut

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään.

Hollolan kunta ylläpitää Hämeenkosken kotiseutumuseota, johon kuuluu 1800-luvun viljamakasiini sekä samalta aikakaudelta peräisin oleva Hämäläinen talo.

Hämeenkosken kotiseutumuseolla vietetään Päheet Museot- viikkoa 2.7-10.7.2022

Ti 5.7. kello 17-18.30 Laguksen kaikuja Orttenkalliolta

Tiirismaan puhaltajat esittävät puhallinmusiikkia Teurojoen rannalla kenraalimajuri Ruben Laguksen muistomerkin tuntumassa. Orkesterin säestämänä esiintyy myös lauluduo Retrotytöt.

Orkesteri esiintyy muistomerkin edustalla ja yleisöalue on joen vastarannalla. Tilaisuuden yhteydessä on maksullinen kahvi- ja virvoketarjoilu, jonka tuotto menee Päheet museot viikon tapahtumien järjestämisen tukemiseen.

 

To 7.7  kello 17-19 Virka- ja perintötaloja Hyväneulassa ja Leiniälässä

Opastettu kyläkävely Hämeenkosken kahdessa kylässä. Hyväneulassa sijaitsi muun muassa kolme sotilasvirkataloa, Kosken kappalaisen ja myöhemmin kirkkoherran virkatalo sekä kolme kantatilaa. Tutustumme myös yhden neljään osaan jakautuneen ratsutilan Leiniälän kylään. Kyläkävelyn lähtöpaikalla sijaitsi Hyväneulan koulu, joka on nykyisin yksityisomistuksessa. Oppaana toimii sukututkimuksen ja paikallishistorian harrastaja Pauli Helén.

 

Kiertokävely käynnistyy Hyväneulan entisen koulun yläpuoliselta kentältä, jossa on kävelyn ajaksi osoitettu pysäköintimahdollisuus henkilöautoille. Kiertokävelyn kokonaispituus on kokonaisuudessaan noin 5 km. Kävelyreitti kulkee pääosin hiekkateitä. Rajoitettu määrä osanottajista voi pysäköintimahdollisuuksien puuttuessa liikkua kävelyreitin pidemmät osuudet myös henkilöautolla.

 

Museo on auki kesäsunnuntaisin seuraavasti:

su 10.7 11-14

su 17.7 11-14

su 24.7 11-14

su 31.7 11-14

sekä Hämeenkoski päivänä la 27.8 kello 12-15

 

Hämeenkosken kotiseutumuseo sijaitsee osoitteessa: Keskustie 36, 16800 Hämeenkoski, ei sisäänpääsymaksua 

Hämeenkosken aktiivisen kyläyhteisön ajankohtaiset tapahtumat löydät Kosken Kohinoista

koskenkohinat

 

 
 

Hollolan Kotiseutuyhdistys ylläpitää kotiseutumuseota Hollolan kirkolla, johon kuuluu esinemuseo ja Päijät-Hämeen laajin talousmuseoalue sekä Vanhaa kunnantupaa.

Lisätietoja löydät yhdistyksen kotisivuilta hollolankotiseutuyhdistys

 

Herralan kotiseutuyhdistys ylläpitää Heikan Jussin -kotimuseota.