Muutokset sosiaali- ja terveyspalveluihin tehdään harkiten

Kategoria:
Takaisin

Hyvinvointiyhtymän johtoryhmä kokoontuu heti tiistaiaamuna linjaamaan toimintakäytäntöjä valtion maanantaina määrittämien poikkeusolojen vuoksi. Mahdolliset muutostarpeet palveluihin arvioidaan huolellisesti, ja niistä tiedotetaan asiakkaille ja potilaille viipymättä päätösten jälkeen. Lähtökohta on, että jos asiakkaalle ei ole ilmoitettu käyntiajan peruuntumisesta, varattu aika on voimassa ja toteutuu. Ryhmämuotoista toimintaa sen sijaan peruutetaan.

Yhtymä järjestää yhdessä kuntien kanssa sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle tarvittavat lasten päivähoitopalvelut, jotta heidän on mahdollista käydä töissä. Työssäkäynnin mahdollistamiseksi organisoidaan myös julkisia liikenneyhteyksiä.

Tiistaina otetaan käyttöön yhtymässä työskenteleville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille oman näytteenottokanavan Covid-19 -virustestiin. Linja pystytetään yhdessä ulkoisen palveluntuottajan kanssa.

Päijät-Hämeen tilanne on koronan suhteen edelleen rauhallinen. Varmistettuja tartuntoja on todettu 1. Yhtymä muistuttaa edelleen, että lievät flunssaoireet hoidetaan kotihoidossa. Jos oireiden kanssa ei selviä kotona, on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse. Terveysasemalle tai Akuuttiin ei pidä saapua omatoimisesti, sillä samalla saattaa altistaa itsensä tarttuville taudeille. Toimimalla oikein säästämme terveydenhuollon voimavaroja niille, jotka ovat kipeimmin hoidon tarpeessa.

Yhtymä on laatinut koronaan liittyen viestintästrategian, jota päivitetään jatkuvasti.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 17.03.2020 13.20