Muutoksia Hollolan kunnan koronasuosituksiin 26.1.2021 alkaen

Takaisin

Julkaistu 19.1.2021, päivitetty 21.1.2021

Päijät-Häme on kokonaisuudessa luokiteltu leviämisvaiheen alueeksi. Alueen kuntien ohjeistus on yhtenevä 25.1.2021 saakka.

Uuden, 18.1.2021 tehdyn arvion pohjalta Hollola ja Lahti luokitellaan edelleen leviämisvaiheen kunniksi. Muut alueen kunnat ovat lievemmässä eli kiihtymisvaiheessa.

Koronavirus on muuntautunut ja muuntovirus on huomattavasti herkempi leviämään kuin viruksen aikaisempi muoto. Tämän takia rajoitteita joudutaan tiukentamaan erityisesti Hollolan ja Lahden kuntien alueilla Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän suositusten mukaisesti. Uudet, tiukemmat rajoitukset astuvat voimaan 26.1.2021 ja ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 15.2.2021 asti.

Mikä muuttuu?

Perusopetus jatkaa lähiopetuksessa kouluilla, mutta kaikilla 6.-9. -luokkien oppilailla ja koulujen henkilöstöllä on kasvomaskisuositus. Kunta jakaa kasvomaskit. 

Sisätiloissa kokoontuvien harrastusryhmien toiminta suositellaan keskeytettäväksi myös lasten ja nuorten osalta. Päivitys 21.1.2021: Hollolan kunta on tehnyt suosituksen pohjalta linjauksen kunnan liikunta- ja harrastetilojen sulkemisesta ryhmämuotoiselta toiminnalta. Kunnan tilat suljetaan liikunta- ja harrasteryhmien toiminnan osalta 26.1.-15.2.2021.

Lasten ja nuorten ulkotiloissa olevat harrastusryhmät suositellaan jakamaan enintään 10 hengen pienryhmiin.

Muilta osin Hollolan kunnassa noudatetaan tämänhetkisiä suosituksia. Kaikki suositukset ovat luettavissa osoitteessa www.hollola.fi/kunnan-palvelut-koronatilanteessa.

On tärkeää, että kaikki toimijat ja yksilöt kantavat vastuuta siitä, että sosiaaliset kontaktit rajataan vain välttämättömiin kontakteihin ja oleellisia ohjeita leviämisen estämiseksi (mm. turvavälit, käsihygienia, maskien käyttö ja koronavilkku) noudatetaan.

Riskiryhmään kuuluvia suositellaan edelleen välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia noudattaa.

Hollolassa 19.1.2021

Päivi Rahkonen
kunnanjohtaja

Julkaistu: 19.01.2021 15.39