Nyt kaikki ylös ja ulos, nautitaan lumesta ja talvesta!

Kategoria: Liikunta
Takaisin

Heinsuon urheilukeskus täyttyy iloisesta talviulkoilusta ensi sunnuntaina, kun Angry Birds Go Snow -tapahtumakiertue saapuu Hollolaan. Samana päivänä klo 9-14 hiihdetään perinteikäs 50. Tiirismaan Hiihto –laturetki ja osallistutaan UlkonaKuinLumiukko -kampanjaan.

Talviulkoilua

Angry Birds Go Snow -tapahtumien tavoitteena on innostaa ja liikuttaa lapsia sekä heidän perheitään iloisella ja monipuolisella tavalla.

Heinsuon urheilukeskuksessa klo 10-13 välisenä aikana perheet pääsevät yhdessä kokeilemaan monenlaisia lumileikkejä ja -pelejä: ampumaan jättiritsalla possuja, kokeilemaan lumikenkäilyä ja erilaisia hiihtotemppuja sekä touhuamaan talvisessa tapahtumassa. Paikalla on myös Keski-Hollolan VPK:n paloauto, keppihevosrata, koiravaljakko ja muuta jännää. Omat sukset ja pulkat mukaan ja lämmintä päälle. Lumikenkiä on lainattavissa ja myös muutamia suksia. Mehua, makkaraa ja kahvia saa pikkurahalla, joten päivä kannattaa varata talviulkoilulle.

Angry Birds -teema on mukana ilmeessä ja toiminnoissa. “Kiertueen tärkein tavoite ovat punaiset posket lasten hymyilevillä kasvoilla”, kertoo kiertuevastaava Juhani Lehto Suomen Ladusta. Erityisen tärkeää meille on, että perheet pääsevät yhdessä ulkoilemaan ja liikkumaan”, Juhani lisää. Suomen Latu täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja sitä juhlistetaan UlkonaKuinLumiukko -kampanjalla.

Tiirismaan Hiihto on Lahden seudun perinteikkäin laturetki – tänä vuonna on jo 50. kerta peräkkäin. Meillä Salpausselän alueella on onneksi tällä kertaa kunnon lumitalvi, joten pisin lenkki viitoitetaan 30 km mittaiseksi. Tarjolla on lisäksi erimittaisia lyhyempiä reittejä. Laturetkelle voi ilmoittautua Heinsuolla klo 9-14 tai ladun varrella Tiiristuvalla ja Työtjärvellä, missä on myös hiihdon huoltopisteet. Oransseilla viitoilla merkitylle reitille pääsee myös Tapanilasta, Messilästä ja muualta ladun varrelta.
Tiirismaan Latu tekee jälleen mittavasti vapaaehtoistyötä saadakseen ihmiset ulkoilemaan ja liikkumaan.

Sekä laturetki että  lasten lumiseikkailu ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, mutta alueelle tullessa tulee ilmoittautua infopisteellä. "Ruutuajan" sijaan tarjolla on laatuaikaa sekä lapsille että aikuisille.  Myös lumiukkoja pääsee rakentelemaan.

Julkaistu: 02.02.2018 09.24