Omakotitontit

Hollolan kunta vuokraa ja myy tontteja omakotitalojen rakentamiseen asemakaavoitetuilta alueilta, joille on rakennettu kunnallistekniikka valmiiksi.

Hollolalla on monipuolinen tarjonta vapaita tontteja eri puolilla kuntaa.

Tontin hakeminen:

Uusien omakotitonttien keskitetty haku järjestetään keväisin ja/tai syksyisin erikseen ilmoitettuna hakuaikana. 

Keskitetyllä hakukierroksella jakamatta jääneet tontit sekä peruuntuneiden varausten tai purettujen vuokrasopimusten kautta palautuneet rakentamattomat tontit ovat vapaasti haettavissa ympäri vuoden.

Näitä jatkuvassa haussa olevia tontteja voi hakea kuukausittain ja hakuaika päättyy pääsääntöisesti jokaisen kuun viimeisenä päivänä.

Omakotitontteja haetaan sähköisen hakupalvelun kautta.

Sähköiseen hakupalveluun

Etusijalle ovat hakijat, jotka eivät ole saaneet kunnalta tonttia kymmeneen vuoteen sekä yksityiset hakijat, jotka rakentavat omaan käyttöön. Mikäli samaa tonttia hakee kaksi tai useampi hakija, arpoo kunta tontin saajan näiden hakijoiden kesken. 

Tontin varaus:

Tontin varausmaksu on 500 euroa, joka maksetaan kunnan tilille ilmoitetun ajan kuluessa tai tontin varaus raukeaa.

Varausmaksu hyvitetään lohkomiskulujen laskutuksen yhteydessä, kun kaupat tai vuokrasopimus on tehty.

 

Tontin vuokrasopimus tai kaupat:

Tontin varaajan tulee ennen varausajan päättymistä ilmoittaa kuntaan, haluaako hän vuokrata vai ostaa tontin. Vuokrasopimuksen teko ja kauppojen valmistelu vie aikaa muutaman viikon. Loma-aikoina valmisteluajat voivat olla pidempiäkin, 1-2kk.

yhteydenotot tontit@hollola.fi, tai 044780 1443

Tontin varausaika on korkeintaan 6 kuukautta, jonka kuluessa varaajan tulee ilmoittaa, haluaako ostaa vai vuokrata tontin. Mikäli ilmoitusta ei tule varausajan loppuun mennessä, tontin varaus raukeaa ja tontti siirtyy jatkuvasti haettaviin tontteihin.

Mikäli varaus raukeaa tai perutaan, jää tontin varausmaksu 500 euroa kunnalle.

Hakijan tulee huomioida, että kauppakirja tai vuokrasopimus tehdään omakotitonttihakemuksessa olevien nimeen.

Tonttivaraus on henkilö- ja tonttikohtainen. Varaajalla voi olla vain yksi tontti kerrallaan varauksessa, uutta tonttihakemusta ei huomioida ennen kuin varatusta tontista on tehty lainvoimainen vuokrasopimus tai kaupat.