Onnistuneen kyläjuhlan resepti testattiin Kankaantaassa 27.5.2019

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Kyläjuhla Kankaantaan kylien kunniaksi järjestettiin aurinkoisessa säässä lauantaina 27.5.2019. Kyläjuhla on hieno edistysaskel kohti yhteisöllisyyttä ja alueen aktivointia!

Kyläjuhlat Kankaantaka

Tapahtumaa järjestettiin isommalla porukalla ja se näkyy varmasti hymyissä myös päivän jälkeen. Yhteistyölle on varmasti tarvetta ja osa järjestäjistä oli kuvaustilanteessakin pisteillään ohjeistamassa.

Tarinat, herkut, aarteet, askartelu ja metallinetsintä takaavat hyvät juhlat

Toista kertaa järjestettävää kyläjuhlaa vietettiin tänä vuonna Niipalan tilalla. Aurinko paistoi ja väkeä riitti. Vaikka tällä kertaa ei matkusteltu traktorin kärryn kyydissä pitkin seitsemää kylää, saivat halukkaat kuulla hienoja tarinoita kylän isänniltä. Tapahtumaa oli järjestetty muutenkin yllin kyllin kaikki huomioiden: herkuttelemaan pääsi mm. tikkupullalla, letuilla, mehulla ja kahvilla. Paloautoon tutustuminen ja aarteen etsiminen olivat lasten hittejä. Askartelupisteillä pystyi nikkaroimaan itselleen linnunpöntön ja leijan, keppariradalla haastamaan itsensä esteillä, pellolla sai testata metallinpaljastajaa, sekä sisätiloissa löytää sisäisen rumpalinsa. Ohjelmassa oli myös musiikkiesityksiä ja yhteislaulua. Tässä sitä olikin jo onnistuneen kyläjuhlan resepti.

Kevyt tunnelma, painava merkitys

Vaikka tunnelma juhlassa oli kevyt, oli sen merkitys hyvinkin painava. Yhteisöllisyyden häviäminen on ollut tapetilla ja oman ympäristönsä tunteminen on vähentynyt. Kylien rajat ovat päässeet osalta unohtumaan ja naapurin kanssa ei lähdetäkään yhdessä hommiin. Tähän ollaan kuitenkin tekemässä muutosta ja Kankaantaan alue on yksi herkullisimmista alueista, joihin lähteä tutustumaan. Aikkalan, Hälvälän, Jarvalan, Nokkolan, Untilan, Utulan ja Vesalan mailta löytyy mm. merkittäviä maisema-alueita, muinaismuistoja ja valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.  Historiallisesti ja maisemallisesti merkittävä alue on saanut nyt myös aktiivisen ryhmän, joka toivottavasti kasvaa seitsemän kylän kokoiseksi.

Teksti ja kuva: Annariina Keto

 

Julkaistu: 30.04.2019 10.05