Päijät-Hämeen hyvinvoiniyhtymän palveluissa rajoituksia lomautusten vuoksi

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä sopi viime syksyn yhteistoimintaneuvotteluissa koko henkilöstöä koskevista lomautuksista osana taloutensa tasapainottamiseen tähtääviä säästötoimenpiteitä. Lomautukset näkyvät kevään aikana rajoituksina ja pieninä viiveinä osassa palveluita. Mm. Hollolan Salpakankaan terveysasemalla toimintaa on supistettu huhtikuussa.

Terveysasemilla on huhtikuussa tarjolla tavanomaista vähemmän lääkärien ja hoitajien vastaanottoja. Kun oma terveysasema on suljettuna, kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä toiseen terveysasemaan tai 116117 -päivystysapunumeroon.

Padasjokelaisia hoidetaan tarvittaessa Asikkalassa, iittiläisiä Nastolassa ja hollolalaisia Salpakankaan terveysasemalla. Lomautukset ja supistukset eivät koske ulkoistettuja terveysasemia (Lahden keskustan ja Launeen lähiklinikat, Hartolan terveyskeskus, Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan terveyskeskukset) eivätkä Lahden Ahtialan lähiklinikkaa tai Nastolan terveysasemaa. Asikkalassa, Hollolan Salpakankaalla, Kärkölässä ja Lahden pääterveysasemalla toiminta on supistettua huhtikuussa.

 • Padasjoen terveyskeskus (lääkärien ja hoitajien vastaanotot) on suljettuna 27.3.–2.4.
 • Vesikansan ja Iitin terveyskeskukset (lääkärien ja hoitajien vastaanotot, Iitin kuvantamispalvelut) ovat suljettuna 14.4.–20.4.

Laboratoriopalveluita ei ole tarjolla terveysasemilla edellä lueteltujen sulkujen aikana. Muina aikoina ja muissa toimipisteissä laboratorioiden näytteenotto toimii normaalisti.

Apuvälinepalveluissa sulkuja

Kuntoutuksen asiakkaille annetaan ajat keskitetyn ajanvarauksen kautta yli kuntarajojen, eivätkä henkilöstön lomautukset aiheuta varsinaisia sulkuja. Palveluissa voi kuitenkin esiintyä viiveitä viikolle 14 asti, jonne lomautuksen jaksottuvat.

Apuvälinepisteet ovat lomautusten vuoksi suljettuina, jolloin asiakas saa palvelun toisesta toimipisteestä:

 • Iitin apuvälinekeskus on suljettuna 13.2.–19.2.
 • Hollolan apuvälinekeskus on suljettuna 18.2.–24.2.
 • Orimattilan apuvälinekeskus on suljettuna 11.–12.2. ja 14.2.–17.2.

Neuvoloissa vähemmän tarkastusaikoja

Päijät-Hämeen neuvolat palvelevat asiakkaita normaalia vähäisemmällä henkilöstöllä kevään aikana. Neuvoloiden terveydenhoitajat tekevät kotikäyntejä vain harkinnanvaraisesti ajanjaksolla 16.3.–3.5., jolloin lomautukset ovat käynnissä. Ikäkausitarkastuksiin on varattavissa tavanomaista vähemmän aikoja.

 • Hartolan neuvola on suljettuna 24.2.–1.3.
 • Padasjoen neuvola on suljettuna 30.3.–5.4.
 • Kärkölän neuvola on suljettuna 6.4.–12.4.
 • Vesikansan ja Iitin neuvolat ovat suljettuina 13.4.–19.4.
 • Lisäksi avoneuvoloissa on poikkeusaukioloaikoja seuraavasti:
 • Ahtialan, Keskustan, Launeen ja Metsäkankaan avoneuvolat ovat suljettuna 6.–19.4.
 • Nastolan avoneuvola on suljettuna 30.3.–19.4.
 • Orimattilan avoneuvola on suljettuna 16.3.–5.4.
 • Salpakankaan avoneuvola on suljettuna 13.–26.4.

Lisätietoja:

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä

terveys- ja sairaanhoitopalvelut
vs. toimialajohtaja Jarkko Lehtonen, p. 044 719 5089

perhe- ja sosiaalipalvelut
toimialajohtaja Mika Forsberg, p. 044 719 5630

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 13.02.2020 16.17