Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Lapsen puolesta voi asioida Päijät-Sote -sovelluksella  

Takaisin

Lapsen vanhempana tai huoltajana voi asioida lapsen puolesta Päijät-Sote -sovelluksella. Alaikäisen lapsen voi itse lisätä omaan profiiliinsa sovelluksessa. Lisäyksen jälkeen puolesta asiointi on mahdollista.  

Päijät-Sote -sovelluksen yksi käytetyimpiä palveluja on lapsen puolesta asiointi.  

- Monelle perheelliselle tuo helpotusta arkeen, kun lapsen asioita voi hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta. Varsinkin pienten lasten vanhemmat käyttävät sovellusta silloin, kun lapsi on kipeänä, muttei tarvitse lääkärin fyysistä tutkimusta. Silloin asia hoituu hyvin digiklinikalla ilman käyntiä sote-keskuksen vastaanotolla, kertoo tulosaluejohtaja Pertti Sopanen

Lapsen voi lisätä profiiliinsa sovelluksen kohdasta Asetukset. Sieltä valitaan kohta Perheenjäsenet, jota klikkaamalla avautuu uusi sivu. Kun sivun alalaidassa napsauttaa kohtaa Lisää perheenjäsen, pääsee suoraan valitsemaan, kenen puolesta asioi.  
 
- Kannattaa ottaa sovellus koko perheen käyttöön ja lisätä lapset omaan profiiliin jo ennen kuin on tarve saada helpotusta oireisiin. Ennakointi nopeuttaa asiointia entisestään senkin vuoksi, että sovellus on jo tullut tutuksi. Vaikka sovellus on helppokäyttöinen, itkuisen ja kipuilevan lapsen kanssa jokainen minuutti tuntuu pitkältä, Sopanen sanoo. 

Sovellukseen on tulossa myös toisen täysi-ikäisen puolesta asiointi kesäkuun aikana. 

Lisätietoja: 
tulosaluejohtaja Pertti Sopanen, 044 482 3171 

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

 

Julkaistu: 26.05.2023 10.08