Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta ei käytä enää maskia jokaisessa vastaanottotilanteessa 

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan maskisuositusta kevennetään 23.1.23 lähtien, eikä maskia tarvitse käyttää vastaanottotilanteissa.  

Erityisen vakavalle koronataudille alttiiden potilaiden hoidossa maskia käytetään edelleen poliklinikoilla ja sote-keskuksissa potilaiden hoitotilanteissa sekä sosiaalihuollon asiakasvastaanottotilanteissa. Kotikäynneillä maskia ei ole tarvetta käyttää muutoin kuin iäkkäiden yli 70-vuotiaiden tai vakavalle koronataudille alttiiden potilaiden hoidon yhteydessä. Myös kaikissa aikuisten vuodeosastojen ja pitkäaikaishoivan potilas- tai asiakaskontakteissa jatketaan kirurgisten suu-nenäsuojainten käyttöä.  

Lasten hoidossa maskia käytetään vain vakavalle koronalle alttiiden potilaiden ja asiakkaiden hoitotilanteissa. 

Influenssakauden aikana henkilökunta voi tarvittaessa käyttää kuitenkin kirurgista suu-nenäsuojainta kaikissa potilas- ja asiakaskontakteissa. Ensisijaisesti koronatartuntoja ehkäistään turvaväleillä ja hyvällä käsi- ja yskimishygienialla. 

Lisätietoja: 
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Julkaistu: 23.01.2023 13.33