Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Kymmenen uutta koronapositiivista, kauppaliikkeen työntekijällä tartunta

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Kymmenen uutta koronapositiivista, kauppaliikkeen työntekijällä tartunta

Päijät-Hämeessä on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Niihin liittyen on tiedossa useita kymmeniä altistuneita, joita parhaillaan pyritään tavoittamaan ja asetetaan karanteeniin.

Kauppakeskus Karisman Halosen liikkeen työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Hän on ollut oireettomana mutta mahdollisesti tartuttavana töissä maanantaina 14.9. klo 12-20, tiistaina 15.9. klo 12-20 ja keskiviikkona 16.9. klo 10-12. Halosella kyseisinä aikoina asioineita kehotetaan seuraamaan terveydentilaansa ja ottamaan yhteyttä Päivystysapuun 116117, mikäli koronainfektioon viittaavia oireita kehittyy.

 

Yhteensä tartuntoja on alueella nyt 216. Toivomme alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita erityisen huolellisesti, jotta alueemme heikentynyt tilanne saadaan kuriin. On tärkeää noudattaa turvavälejä ja huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Lisätietoja:
ylilääkäri Liisa Kokkonen, p. 044 719 5994
yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

Julkaistu: 21.09.2020 11.00