Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Sosiaalipalveluiden asiointiin muutoksia

Takaisin

Koronaepidemiasta johtuen hyvinvointiyhtymän sosiaalihuolto palvelee uusia ja vanhoja asiakkaita pääsääntöisesti vain ajanvarauksella.

Sosiaalitoimistoon vain ajanvarauksella

Sosiaalitoimistot palvelevat 30.3. alkaen ainoastaan ajanvarauksella. Toimistot ovat suljettuna, mutta hakemuksia ja muuta postia voi jättää toimistojen yhteydessä oleviin postilaatikoihin. Sosiaalihuollon nykyisiä asiakkaita pyydetään olemaan ensisijaisesti yhteydessä omaan työntekijäänsä.

Tarvittaessa yhteyttä voi ottaa sosiaalihuollon ohjaus ja neuvontapalveluihin. Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polku palvelee lapsiperheitä, työikäisiä ja vammaisia henkilöitä Lahden kaupunginsairaalan tiloissa arkisin klo 9–15. Koronaepidemian aikana ensisijainen asiointitapa on puhelimitse 03 819 4850. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. 

Ikääntyneiden asiakasohjaus Siiri palvelee 65 vuotta täyttäneitä. Asiakasohjaus Siiri palvelee ma, ti, to, pe klo 9–15 ja ke klo 9–16 puhelimitse numerossa 044 482 5050. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. 

Myös chat-palvelun kautta voi asioida osoitteessa www.phhyky.fi.

Maahanmuuttajien neuvonta siirtyy Grandiin

Lahden sosiaalikeskus Grandissa on sosiaalineuvontaa maanantaista torstaihin klo 9–15.30 ja perjantaisin klo 9–15. Sosiaalikeskus on osoitteessa Vapaudenkatu 23 A (4. krs.). Koronaepidemian aikana suositus on, että paikan päällä asioidaan vain välttämättömissä tilanteissa.

Maahanmuuttajien ohjaus ja neuvonta siirtyy Lahden palvelutorilta Triosta sosiaalikeskus Grandiin 30.3.

Perheneuvola ja perheoikeudelliset palvelut ajanvarauksella

Huhtikuun alusta lähtien myös perheoikeudellinen yksikkö ja perheneuvola palvelevat vain ajanvarauksella. Perheneuvolan ajanvaraus, ohjaus ja neuvonta ma-to klo 9.30–12 numerossa 03 818 3700.

Perheoikeudellisten palvelujen ajanvaraus, ohjaus ja neuvonta maanantaista torstaihin klo 9–11 ja klo 13–14, numerossa 044 482 0341. Varatun ajan voi peruuttaa tekstiviestillä numeroon 044 482 4079. Peruutusnumeroon ei voi jättää soittopyyntöjä eikä numerosta vastata. Lastenvalvojalle voi varata ajan myös yhtymän sähköisen asioinnin palvelussa www.hyvis.fi (sosiaalihuollon palvelut).

Flunssaoireisena ei toimipisteisiin

Toimipisteissä asioidessa asiakkaita pyydetään noudattamaan hyvää käsihygieniaa, pitämään etäisyyttä muihin ja välttämään lähikontaktia. Flunssaisena tai flunssaoireisena ei tule asioida toimipisteissä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 30.03.2020 12.39