Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Uudenmaan rajojen sulkemisen vaikutus eläinlääkäripalveluihin

Takaisin

Hallitus on päättänyt koronaviruksen leviämisen estämiseksi rajoittaa kulkua Uudellemaalle. Rajaus koskee koko Uudenmaan maakuntaa, sinne tuloa ja sieltä poistumista. Rajaus kestää aluksi 19.4.2020 saakka.

Ruokavirastolta tulleen ohjeen mukaan kunnan eläinlääkäripalvelujen ensisijaisena tavoitteena poikkeusoloissa on varmistaa elintarvikehuoltoa. Tämän vuoksi eläinlääkäripalvelujen resurssit tulee ohjata tuotantoeläinten kiireelliseen eläinlääkäriavun saatavuuden ja elintarviketurvallisuuden ja ruokaturvallisuuden varmistamiseen. Kaikki kiireettömät tuotanto- ja seuraeläinten toimenpiteet suositellaan siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan.

Pieneläinten sekä lemmikkinä pidettävien suureläinten hoito poikkeusaikana

Kaikkea liikkumista Uudenmaan ja muiden maakuntien välillä tulee välttää. Tämä koskee myös eläinlääkärikäyntejä.

Pieneläinten, hevosten ja muiden lemmikkinä pidettävien suureläinten hoito tapahtuu ensisijaisesti oman maakunnan alueella. Mikäli lemmikkisi hoito vaatii erikoisosaamista (esimerkiksi vaativat leikkaukset) ja joudut kulkemaan Uudenmaan rajan yli jompaankumpaan suuntaan, keskustelethan tästä hoitavan eläinlääkärin kanssa mahdollisen lähetteen saamiseksi. Lähete tai muu todiste on valmistauduttava esittämään tarkastuspisteessä.

Poikkeustilanteen vuoksi Orimattilan kaupungin alueen pieneläimet hoidetaan päivystysaikana Päijät-Hämeen eläinlääkäripäivystyksessä, p. 0600 392 121. Numerossa tarjotuista vaihtoehdoista arki-iltaisin ja viikonloppuisin klo 20-08 valitaan alue 1 (Lahti, Hollola,Kärkölä).

Myrskylän ja Pukkilan alueen pieneläimet hoidetaan päivystysaikana Saaren klinikalla, p. 0600 974 13.

Tuotantoeläinten hoito

Tuotantoeläinten kiireelliseen hoitoon Uudenmaan rajojen sulkemisella ei ole vaikutusta.          

Julkaistu: 30.03.2020 12.30