Päijät-Sote: Epidemiatilanne on koko maakunnassa ennallaan

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta 19.7.2021 pidetyssä kokouksessa. Ryhmä arvioi epidemian olevan kiihtymisvaiheessa koko alueella. Tartuntalukujen perusteella kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät maakunnassa. Ilmaantuvuusluku on edelleen korkea, mutta se on kääntynyt hieman laskuun. Tartuntaketjujen jäljitys on hyvällä tasolla eikä terveydenhuollon kapasiteetti ole ylikuormittunut. 

Tartunnoista noin neljännes on peräisin ravintolailloista. Valtioneuvoston odotetaan tekevän linjauksensa ravintolarajoituksista tämän viikon torstaina. 

Koronarokotuskattavuus on nuorissa selvästi matalampi kuin vanhemmissa ikäluokissa. Rokotukset suojaavat hyvin vakavalta koronavirusinfektiolta, minkä vuoksi koronavirusrokotukseen hakeutumista suositellaan.  

Koronayhteistyöryhmä muistuttaa myös rajoittamaan käyntejä asiakastiloissa vain välttämättömään, käyttämään suu-nenäsuojusta sisätiloissa ja harkitsemaan tarkkaan menoa ravintoloihin, joissa turvavälit eivät tosiasiallisesti toteudu. Myös ulkona terasseilla tulee muistaa turvavälit. Koronavirustestiin on syytä hakeutua lievienkin hengitystieinfektio-oireiden vuoksi.  

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 26.7. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia. 
 
Lisätietoja: 
tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

 

Julkaistu: 20.07.2021 09.58