Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus 28.2.2022

Takaisin

 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia.   

Sairaalassa on 36 koronapotilasta, ja heistä kolme on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 24 koronapotilasta. Sairaalakuormitus on jatkunut korkeana, mutta viimeisen kahden viikon aikana kuormitus ei enää ole kasvanut aiemmasta.  

Lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin. Testiä suositellaan sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville ja vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville mukaan lukien raskaana olevat. Kotitestin voi tehdä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, suosittelemme tartunnan saaneelle omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia. Kotitestin perusteella ei voi saada virallista todistusta sairastetusta taudista eikä merkintää Omakantaan. 

Rajoitusten keveneminen tällä viikolla lisää kontakteja ja tilanteita koronatartuntojen leviämiseen. Ihmisten oman toiminnan merkitys kasvaa. Oireisena tulee pysyä kotona, ja käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Paras tapa suojautua vakavalta koronataudilta on ottaa rokotus. Päijät-Soten rokotuspisteet löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus. 

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 2. maaliskuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

Lisätietoja: 
tartuntataudeista vastaava lääkäri Jukka Majuri, p. 044 416 3876 
hallinnollinen asiantuntijaylilääkäri Petteri Jyrkinen, p. 044 440 6524

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

 

Julkaistu: 28.02.2022 11.04