Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus tammikuu 2022 vko 1

Takaisin

Koronaviruksen omikronmuunnos on levinnyt alueellamme nopeasti, ja tartuntojen määrä väestössä on kasvanut edelleen. Kotitestin positiivista tulosta ei tarvitse varmentaa terveydenhuollossa, jos oireet ovat lievät eikä virallista tietoa tarvita tartuntatautipäivärahaa tai koronapassia varten. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 87 prosenttia, toisen 83 prosenttia ja kolmannen 31 prosenttia. 

Uusia koronatartuntoja todettiin viime viikolla lähes puolitoista kertaisesti edeltäneeseen viikkoon verrattuna. Tartunnan saaneista enää pieni osa testataan. Koronaan sairastuneiden määrää kahden viikon ajalta kuvaava ilmaantuvuusluku on koko väestössä 1288. Testissä käytiin viime viikolla keskimäärin 787 kertaa päivässä, mikä on koko epidemia-ajan korkein määrä. 27 prosenttia näytteistä oli positiivisia. 

Sairaalassa on 23 koronapotilasta, ja heistä kaksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 22 koronapotilasta, mikä on epidemia-ajan toiseksi korkein määrä. 

Joulunalusviikolta alkaen on valmistunut seitsemän virusmuunnoksen sekvensointia alueeltamme. Ne kaikki olivat omikronia. Omikronmuunnos leviää erityisen helposti, joten kaikkien on tarpeellista vähentää lähikontakteja. Kolmas rokoteannos suojaa hyvin myös omikronin aiheuttamalta vakavalta taudilta.  

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu keskiviikkona 12. tammikuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. Suositusten ja määräysten tarkoitus on alentaa omikronin aiheuttaman tartunta- tai tautitaakan huippua. 

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

paijat-sote.fi

Julkaistu: 10.01.2022 14.55