Päijät-Sote: Vesikansan alueen asukkaiden sote-palvelut turvataan

Takaisin

Hollolan kunta ja Päijät-Sote ovat keskustelleet Vesikansan alueen asukkaiden sote-palvelujen jatkosta. Ensi vuoden alusta alkaen avosairaanhoidon lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot siirtyvät Salpakankaalle. Terveydenhuoltolain mukaan asukkaalla on mahdollisuus valita ja vaihtaa sote-keskus.

Vesikansassa asuvana voi käyttää neuvola- ja kouluterveydenhuollon lähipalveluja Kalliolan koululla, vaikka siirtäisi muut palvelut toiseen Päijät-Soten sote-keskukseen. Jos sote-keskuksen vaihtaa Asikkalaan, suun terveydenhuollon palveluita voi käyttää Vesikansasta.

Lisäksi laboratorionäytteenottopalveluja saa jatkossakin yhtenä päivänä viikossa Vesikansassa. Kuten aiemminkin myös muut Fimlabin näytteenottopisteet ovat vesikansalaisten samoin kuin muidenkin Päijät-Soten alueen asukkaiden käytössä.

Lisäksi digipalvelut laajentuvat jo joulukuun aikana kaikkien hollolalaisten käyttöön ja siten myös Vesikansassa asuvat pääsevät digiklinikan etävastaanotolle joka päivä vuorokauden ympäri.

Hollolan asukkaiden huoli palveluista on otettu vakavasti

Marraskuussa Kalliolan koululla järjestetyssä Vesikansan sote-palveluiden info- ja keskustelutilaisuudessa asukkaiden huoli palveluista tuli selkeästi esille.

- Neuvottelujen tuloksessa on huomioitu kuntalaisten toiveita lähipalveluista ja palvelujen käytöstä yli kuntarajojen, toteaa tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen.

Lisätietoja:
tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen, 050 539 1648
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, 050 910 5150  

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 16.12.2021 08.56