Päivystysapu 116117 ruuhkautunut - yksi soittokerta riittää

Takaisin

Hyvinvointiyhtymän Päivystysapu 116117-numerossa on ruuhkautunut. Puheluita on tullut jopa nelinkertaisesti viime kevääseen verrattuna. Yhtymä on jo lisännyt ja lisää edelleen palveluun vastaavien määrää, jotta odotusajat eivät veny.

Yksi soittokerta Päivystysapuun riittää tallentamaan soittajan tiedot takaisinsoittopalveluun. Numeroon ei siis tule soittaa uudelleen, vaikka takaisinsoitto viipyisikin. Uusintasoitot kuormittavat palvelua, sillä jokaiseen numeroon soitetaan takaisin.

Soittopyyntöjä puretaan saapumisjärjestyksessä. Yhtymä pahoittelee pitkiksi venyneitä takaisinsoittoaikoja. Keskimääräinen odotusaika Päivystysapuun soitettaessa on nyt kolme tuntia.

- Päijäthämäläiset ovat kiitettävästi noudattaneet ohjetta koronatestiin ja hoitoon hakeutumisessa ja soittaneet Päivystysapuun. Näin tulee menetellä myös jatkossa lievissäkin hengitystieinfektio-oireissa. Akuutti24:ään näytteenottoon tulee hakeutua vain soittamalla numeroon 116117. Jos sairaus tai tila ei kestä odottamista, on syytä soittaa hätänumeroon, kertoo terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialajohtaja Tuomo Nieminen.

Yleinen epidemiatilanne Päijät-Hämeessä on varsin vakaa. Hyvinvointiyhtymästä muistutetaan, että jokainen voi estää myös tavallisen flunssan tartuntoja noudattamalla käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä. Jos on flunssan oireita, on hyvä hakeutua koronatestaukseen ja olla pois työstä, koulusta ja muista lähikontakteista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 13.08.2020 10.26