Phhyky: Kiireetöntä palvelua supistetaan

Kategoria:
Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä vähentää kiireettömiä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tilapäisesti. Resurssia keskittämällä halutaan varmistaa nopea toimintakyky tilanteessa, jossa koronaviruksen eteneminen sitä vaatii. Kiireellinen hoito turvataan kaikissa olosuhteissa.

Yhtymä on päättänyt aloittaa kiireettömien toimintojen hallitun ja suunnitelmallisen vähentämisen. Koronan osalta Päijät-Hämeen tilanne on yhä rauhallinen, mutta yhtymä jatkaa varautumista. Yhtymä on avannut erillisen vastaanottolinjan infektiopotilaille, joilla on vahva koronavirusepäily ja erikoissairaanhoidon tarve. Vastaanotolle tullaan lääkärin lähetteellä Päivystysapu 116 117:n antamien ohjeiden perusteella.

Tässä vaiheessa vähennetään kiireetöntä leikkaustoimintaa sekä kiireetöntä hammashoitoa. Myös muun muassa fysiatrian, sisätautien ja keuhkosairauksien osalta kiireettömiä toimintoja on vähennetty.

Lähtökohta on edelleen, että jos asiakkaalle ei ole ilmoitettu käyntiajan peruuntumisesta, varattu aika on edelleen voimassa ja toteutuu. Flunssaoireisena asiakkaan tulee peruuttaa sovittu aika.  

Vapautuvia työntekijöitä siirretään muihin tehtäviin

Hyvinvointiyhtymä järjestää myös osalle henkilöstöstä koulutusta, jotta he voivat toimia tarvittaessa muissa tehtävissä. Keskittämällä osaamista kiireettömistä toiminnoista halutaan varmistaa nopea toimintakyky ja henkilöstön turvallinen työskentely mahdollisessa epidemiatilanteessa.

Esimerkiksi leikkaussalihenkilöstölle annetaan koulutusta, jotta he voivat toimia tarvittaessa hoitajina tehohoidossa. Hammashoidon ammattilaisille järjestetään kotihoidon ja vuodeosaston koulutusta, ja perhekuntoutuksen ammattilaisille lastensuojelun osaamista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 20.03.2020 08.45