PHHYKY: Läheiset saavat tavata ja ulkoilla ikääntyneiden kanssa väljemmin turvaohjein

Takaisin

Hyvinvointiyhtymän palveluyksiköiden ikääntyneet asukkaat pääsevät tapaamaan ja ulkoilemaan omaistensa ja läheistensä kanssa väljemmin turvaohjein. Myös kotilomat ovat jo mahdollisia.

Uuden ohjeistuksen mukaan läheisten ja omaisten tapaamiset saavat kestää pitempään kuin vartin. Kestolle ei ole enää erillistä maksimiaikaa. Ensisijaisesti tapaamiset pyritään edelleen järjestämään ulkona palveluyksiköiden piha-alueilla, mutta tietyissä tilanteissa lähteistään voi tavata myös sisätiloissa.

Monta turvasuositusta on edelleen voimassa

Jotta tapaaminen tai ulkoilu on mahdollista, läheisillä tai asukkaalla ei edelleenkään saa olla hengitystieinfektioiden oireita. Myös kahden metrin etäisyys on pidettävä eikä fyysistä kontaktia saa olla.

Omainen tai läheinen voi halutessaan ulkoilla asukkaan kanssa vapaasti, kun noudattaa turvallisuusohjeita.

Asukkaiden ja omaisten tapaamisajat porrastetaan ja tapaamiset sovitaan etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.

Lisäsuojana vierailijat voivat halutessaan käyttää itse mukanaan tuomaansa kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta, pestävää kankaista kasvomaskia tai esimerkiksi huivia suun ja nenän edessä.

Palveluyksiköiden asukkaiden kotilomat ovat myös mahdollisia, jos kotona ei ole hengitystieinfektion oireita potevia henkilöitä ja ulkomailla oleskelusta on kulunut 14 vuorokautta.

Kotiloman aikana on ensisijaisesti pysyteltävä perhepiirissä. Samoin on vältettävä tilanteita, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Yhtymä on toivonut alueen yksityisten palveluntuottajien noudattavan samaa ohjetta, mutta kehottaa omaisia tarkastamaan yksikkökohtaiset ohjeet.Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 25.06.2020 09.29