Phhyky: Suojainten saatavuudessa vaikeuksia

Kategoria:
Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pyrkii löytämään lisää suojaimia henkilöstön käyttöön.  

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymällä ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta toimittaa sosiaali- ja terveysalan yksityisille yhteistyökumppaneilleen suojaimia, kuten suu-nenäsuojaimia.

Suojaimia ei saatavuusvaikeuksien takia ole riittävästi käytettävissä yhtymän omaankaan toimintaan. Yhtymän hankintayksikkö tekee työtä saadakseen suojaimia hankittua.

Jos yksityisen palveluntuottajan yksikössä tai asiakkaalla todetaan koronatartunta, niin yhtymä toimittaa suojavarusteet potilaan hoitoa varten.

Valtion varmuuskeskuksen materiaaleja saadaan maakuntaan aikaisintaan viikolla 20. Tämän hetken tietojen mukaan niidenkin saatavuus on vähäinen. Yhtymä tekee jatkuvasti laaja-alaista työtä suojainten saatavuuden parantamiseksi.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 03.04.2020 14.28