Pienryhmäterveisiä Kalliolan päiväkodista

Kategoria:
Takaisin

Kalliolan päiväkodissa, kuten muissakin Hollolan varhaiskasvatusyksiköissä, toimitaan päivittäin pienryhmissä - myös siirtymätilanteissa, ruokailussa ja ulkoilussa.

Kalliolan päiväkoti

Pienryhmätoiminnalla mahdollistamme lapsen ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen syventymisen sekä rauhallisen ja positiivisen ilmapiirin kaikissa tilanteissa ja toiminnoissa.

Pienryhmätoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan lasten mielenkiinnon kohteita ja heidän toiveitaan, jolloin varhaiskasvatussuunnitelman mukainen lapsen osallisuus tulee huomioiduksi.

Meillä Kalliolassa lapset toivovat usein retkiä metsään ja muualle lähiympäristöön, kuten koulun pihalle, läheiseen leikkipuistoon sekä kirjastoon. Ilo kasvaa liikkuen-projektissa Kalliolan päiväkodin yhtenä tavoitteena on metsän käyttö oppimisympäristönä, joten viikoittain tehtävät metsäretket tukevat myös tätä tavoitetta. Näin lapset itse kertovat pienryhmän metsäretkikuvasta:

”Siin ollaan me. Me ollaan metsäretkellä. Me paistetaan leikisti makkaraa. Herkullista! Niitä voisi syödä. Metsässä voi myös kiipeillä ja me voitais tehdä siellä maja.”

Julkaistu: 22.11.2017 08.24