Pop up - Kulttuuritalo Vanha Apteekki

Hollolan Pop up - Kulttuuritalo Vanha Apteekki on toiminnassa heinäkuusta 2021 eteenpäin noin vuoden ajan.

Hollolan kunnan kulttuuripalvelut ovat tuottaneet moninaisen pienemmistä osanäyttelyistä koostuvan näyttelykokonaisuuden pop up -periaatteella toimivan Kulttuuritalo Vanhan Apteekin tiloihin. Näyttelytilassa kulttuuri ja ympäristö yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Luonto-, ympäristö- ja ilmastoaiheita pyritään käsittelemään laajasti ja monipuolisesti.

Kunnan kulttuuripalvelut on tehnyt hankkeessa tiivistä yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Mukana ovat olleet mm. Hollolan kotiseutuyhdistys, Koski-Seura, Herralan kotiseutuyhdistys, Hollolan taideyhdistys sekä useita yksityishenkilöitä. 

Näyttelykokonaisuus koostuu kokonaisuudessaan seitsemästä eri näyttelytilasta: 

  • Geopark-näyttely sekä luonto- ja ilmastoasioita käsittelevä näyttely.
  • Hollola-Hämeenkoski alueen historiaa ja maantieteellistä rakentumista käsittelevä näyttely, jonka osana on Sodat ja kriisit -piennäyttely. 
  • Historianäyttelyn jatkona on vaihtuva näyttelytila, johon asetetaan esille vierailevia historianäyttelyitä.
  • Tiloissamme on kolme vaihtuvaa taidenäyttelypaikkaa, joista yhteen Hollolan taideyhdistys asettaa esille paikallisten taitelijoiden teoksia.
  • Suuressa taidegalleriassa esillä on ympäri vuoden Hollolan kunnan taidekokoelman teoksista koostuva näyttely Taiteen luonto. Löydät ajantasaiset näyttelytiedot aina Hollolan tapahtumakalenterista sekä menoinfosta!

Näyttelykokonaisuuden kautta ihmisten toivotaan pysähtyvän havainnoimaan omaa lähiluontoaan ja pohtimaan omaa historiaansa. Samalla näemme, kuinka lähiympäristömme on kasvanut ja muotoutunut sellaiseksi kuin se nyt on. 

Kulttuuritalolla on kahvinurkkaus ja tarjoamme tietoa Hollolan alueen kulttuuri- ja luontokohteista. Lisäksi järjestämme tapahtumatoimintaa ja yksityistilaisuuksia. 

 

Yhteystiedot:

Pop up - Kulttuuritalo Vanha Apteekki osoite:
Virastotie 1
15870 Hollola

Avoinna 1.7.2021 - 29.5.2022:

keskiviikko-perjantai klo 12-18
lauantai klo 11-15
sunnuntai klo 12-16

Suljettu: 18.12.2021 - 30.1.2022

Opastusvaraukset ja vierailua koskevat tiedustelut Kulttuuritalon aukioloaikoina:

Kulttuuriavustaja Noora Paakki
noora.paakki@hollola.fi

p. 044 7801734 

Virastotie 1
15870 Hollola