Pop up - Kulttuuritalo Vanha Apteekki

Hollolan Pop up - Kulttuuritalo Vanha Apteekki on toiminnassa heinäkuusta 2021 eteenpäin noin vuoden ajan.

Hollolan kunnan kulttuuripalvelut ovat tuottaneet moninaisen pienemmistä osanäyttelyistä koostuvan näyttelykokonaisuuden pop up -periaatteella toimivan Kulttuuritalo Vanhan Apteekin tiloihin. Kulttuuritalohankkeeseen on saatu vuoden 2021 osalta rahoitusta Lahden Ympäristöpääkaupunkihankkeelta ja ympäristövuoden teemoja painotetaan näyttelynrakentamisen kokonaisuudessa.

Kulttuuritalo Vanhassa Apteekissa kulttuuri ja ympäristö yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Luonto-, ympäristö- ja ilmastoaiheita pyritään käsittelemään laajasti ja monipuolisesti.

Kunnan kulttuuripalvelut on tehnyt hankkeessa tiivistä yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Mukana ovat olleet mm. Hollolan kotiseutuyhdistys, Koski-Seura, Herralan kotiseutuyhdistys, Hollolan taideyhdistys sekä useita yksityishenkilöitä. 

Näyttelykokonaisuuteen kuuluu useita eri näyttelytiloja. Nähtävillä on erityisesti lähiluontoomme ja ympäristöömme liittyen Geopark-näyttely sekä luonto- ja ilmastoasioita käsittelevä näyttely. Lisäksi tiloihin on rakennettu Hollola-Hämeenkoski alueen historiaa ja maantieteellistä rakentumista käsittelevä näyttely. Kulttuuritalon tiloissa on nähtävillä myös laajasti erilaista taidetta. Pikkugalleriassa järjestämme vaihtuvia näyttelyitä, joista ensimmäinen on Jarmo K. Mäen Tiilijärven luontoa käsittelevä valokuvanäyttely Luonto asuu meissä (1.7-31.10). Tämän lisäksi Hollolan taideyhdistys asettaa esille paikallisten taitelijoiden teoksia ympäri vuoden. Suuressa taidegalleriassa esillä on ympäri vuoden Hollolan kunnan taidekokoelman teoksista koostuva näyttely Taiteen luonto.

Näyttelykokonaisuuden kautta ihmisten toivotaan pysähtyvän havainnoimaan omaa lähiluontoaan ja pohtimaan omaa historiaansa. Kulttuuritalon tehtävä on auttaa meitä hahmottamaan luontoyhteyden tärkeys helposti lähestyttävällä tavalla. Samalla näemme, kuinka lähiympäristömme on kasvanut ja muotoutunut sellaiseksi kuin se nyt on. 

Kulttuuritalolla on kahvinurkkaus ja tarjoamme tietoa Hollolan alueen kulttuuri- ja luontokohteista. Lisäksi järjestämme tapahtumatoimintaa, kuten työnäytöksiä ja yleisöluentoja.

 

Yhteystiedot:

Pop up - Kulttuuritalo Vanha Apteekki osoite:
Virastotie 1
15870 Hollola

Ryhmävierailuja koskevat tiedustelut Kulttuuritalon aukioloaikoina:
p. 044 7801734 

Avoinna:

keskiviikko-perjantai klo 12-18
lauantai klo 11-15
sunnuntai klo 12-16

Yhteyshenkilö:

Kulttuurituottaja Nea Uusisalo
nea.uusisalo(a)hollola.fi
040 557 4402

Nuottikuja 2
15870 Hollola