Rakennusvalvonnan infosivu

Tärkeää tietoa rakennusvalvonnasta.

Rakennusvalvonnan palveluissa on käytössä kunnanosiin perustuva aluejako 1.1.2019 alkaen
Olkaa rakentamisen neuvontaan ja ohjaukseen, lupa-asiointiin tai katselmusten tilaamiseen liittyvissä asioissa yhteydessä oman alueenne rakennustarkastajaan, linkki aluejakoon oikealla.

Rakennusvalvonnan arkistoituja rakennuspiirustuksia sekä kiinteistö- ja rakennustietojen tulosteita tilataan sähköisen kauppapalvelun kautta.
Lisätietoa kauppapalvelusta.

Palvelu toimii verkkokauppana, jossa tilaukset myös maksetaan verkkomaksuna.

Ohjeet ja tilaukset osoitteesta: https://hollola.asiointi.fi/ePermitHollola#


Kunnantalon ollessa suljettuna:

Rakennusvalvonnassa ei ole asiakaspalvelua kunnanvirastolla.

Palvelemme teitä puhelimitse ja sähköpostitse. Lupa-asiointia voi hoitaa normaalisti sähköisen asiointipalvelumme kautta.

Olkaa katselmusasioissa yhteydessä oman alueenne rakennustarkastajaan aluejaon mukaisestil

****
Lupien käsittelyaika on n. 2 kk.

*****

Katso linkkilista sivun oikeassa laidassa.
Lomakkeita myös Suomi.fi -sivustolta (hakusanaksi Hollola ja sieltä lomakkeet)

****** 

Sähköinen lupa-asiointipalvelu (versio 11.12.2017)

Rakennusvalvonta ottaa 1.1.2018 käyttöön uuden sähköisen asiointipalvelun rakentamiseen liittyvien lupien hakemiseen ja käsittelyyn koko rakennusaikaisessa toiminnassa. 

Rakentaja tai hänen edustajansa voi hakea rakennusluvan lisäksi muitakin rakentamiseen liittyviä lupia mm. toimenpide-, purkamis-, maisematyölupia sekä jättää ilmoitusasian käsiteltäväksi. Asiointipalvelulla voi hoitaa rakentamiseen liittyvät luvat aiempaa vaivattomammin periaatteella 24/7. 

Sähköiseen asiointipalveluun pääsee sähköisen asioinnin kautta sivun oikeassa laidassa. Sähköinen asiointi toimii toistaiseksi parhaiten seuraavilla internet-selaimilla: Chrome, Mozilla ja Internet Explorer. Palveluun kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla suomi.fi kautta esim. pankkitunnuksilla, jonka jälkeen luodaan käyttäjätunnus ja salasana. Tämän jälkeen palveluun kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätilin luominen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. 

Palvelu ohjaa luvanhakijaa hakemuksen täytössä ja hakee tarpeelliset kiinteistö-, osoite- ja kaavatiedot sekä olemassa olevien rakennusten tiedot suoraan tietokannasta. Myös kiinteistön omistajatiedot ja naapurikiinteistöjen omistajatiedot naapureille tiedottamista varten saadaan suoraan tietokannasta.  

Lupapäätöksessä edellytetyt erityissuunnitelmat (rakenne- ja LVI-suunnitelmat) toimitetaan rakennusvalvontaan sähköisen asiointipalvelun kautta luvan myöntämisen jälkeen. 

Katso ohje sähköisesti jätettyjen piirustusten nimeämiseen oikeassa laidassa olevasta linkistä.

******

Tiedote:

Uudenmaan Ely-keskuksen tammikuussa 2016 antamansa ohjeen mukaan heitä pitää kuulla lupa-asioissa tienpitäjän roolissa. Elyn lausunnon saaminen kestää 4 – 8 viikkoa. Katso Elyn ohje oikeassa laidassa olevasta linkistä.

Yhteystiedot

Rakennustarkastajat tavoitettavissa varmemmin puhelimitse:
• Jari Eklund, maanantaina klo 9-15 puh. 044 780 1463
• Timo Rekola, keskiviikkona klo 9-15 puh. 044 780 1465
• Pekka Laitinen, puhelinajat ma klo 9-11 ja pe klo 12-14, puh. 044 780 1452

Aluejako

Lupa-assistentti Sari Airiainen,
puh. 044 780 1446

Sähköposti: etunimi.sukunimi@hollola.fi