Rakennusvalvonnan infosivu

Henkilöiden tavoitettavuus varmuudella ilmoitettuina aikoina, tai sähköpostilla.

Rakennusvalvonnan palveluissa on käytössä kunnanosiin perustuva aluejako 1.1.2019 alkaen
Olkaa rakentamisen neuvontaan ja ohjaukseen, lupa-asiointiin tai katselmusten tilaamiseen liittyvissä asioissa yhteydessä oman alueenne rakennustarkastajaan.

****
Poissa:


****
Lupien käsittelyaika on n. 2 kk.

*****

Linkki lomakkeisiin: Rakennusvalvonnan-lomakkeet

Lomakkeita myös Suomi.fi -sivustolta (hakusanaksi Hollola ja sieltä lomakkeet)
Rakennusjärjestys  
Voimassaoleva taksa

Jätehuolto Hollolassa, opas asukkaalle 1.1.2020: jätehuollon opas

****** 

Sähköinen lupa-asiointipalvelu (versio 11.12.2017)

Rakennusvalvonta ottaa 1.1.2018 käyttöön uuden sähköisen asiointipalvelun rakentamiseen liittyvien lupien hakemiseen ja käsittelyyn koko rakennusaikaisessa toiminnassa. 

Rakentaja tai hänen edustajansa voi hakea rakennusluvan lisäksi muitakin rakentamiseen liittyviä lupia mm. toimenpide-, purkamis-, maisematyölupia sekä jättää ilmoitusasian käsiteltäväksi. Asiointipalvelulla voi hoitaa rakentamiseen liittyvät luvat aiempaa vaivattomammin periaatteella 24/7. 

Sähköiseen asiointipalveluun pääsee sähköisen asioinnin kautta. Sähköinen asiointi toimii toistaiseksi parhaiten seuraavilla internet-selaimilla: Chrome, Mozilla ja Internet Explorer. Palveluun kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla suomi.fi kautta esim. pankkitunnuksilla, jonka jälkeen luodaan käyttäjätunnus ja salasana. Tämän jälkeen palveluun kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätilin luominen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. 

Palvelu ohjaa luvanhakijaa hakemuksen täytössä ja hakee tarpeelliset kiinteistö-, osoite- ja kaavatiedot sekä olemassa olevien rakennusten tiedot suoraan tietokannasta. Myös kiinteistön omistajatiedot ja naapurikiinteistöjen omistajatiedot naapureille tiedottamista varten saadaan suoraan tietokannasta.  

Sähköinen lupahakemus ei kokonaan korvaa käyntejä rakennusvalvonnassa, koska hankkeen pääpiirustukset on toimitettava paperisina rakennusvalvontaan kahtena sarjana niiden leimaamisen ja arkistoimisen takia. Muut liitteet voi lähettää sähköisenä. 

Lupapäätöksessä edellytetyt erityissuunnitelmat (rakenne- ja LVI-suunnitelmat) toimitetaan rakennusvalvontaan sähköisen asiointipalvelun kautta luvan myöntämisen jälkeen. 

Katso ohje sähköisesti jätettyjen piirustusten nimeämiseen tästä.

******

Tiedote:

Uudenmaan Ely-keskuksen tammikuussa 2016 antamansa ohjeen mukaan heitä pitää kuulla lupa-asioissa tienpitäjän roolissa. Elyn lausunnon saaminen kestää 4 – 8 viikkoa. Elyn ohje.