Reittiluonnos runkolinjastoksi - kommentoi muutosehdotuksia 19.9. asti

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

LSL tiedottaa:
Runkolinjastosuunnittelun tässä vaiheessa on edetty suunnittelemaan Hollolan, Lahden ja Nastolan välisiä linjoja, eli nykyisten linjojen 4 (C,K,S, R), 8, ja 11 (A, B, K, T) kattamia alueita. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan asukaskyselyssä ilmi tulleet haasteet ja toiveet linjojen suhteen. Vielä tässä vaiheessa ei ole suunniteltu aikatauluja, vaan pääasialliset liikennöintiajat ja vuorovälit.

runkolinjaluonnos

Katso runkolinjastoluonnosta klikkaamalla LSL:n blogiin.

Mitä Hollolaan on nyt luonnosteltu


Hollolan kirkonkylältä on toivottu suorempia vuoroja Rantatien ja Jalkarannan kautta keskustaan.

Ne on suunniteltu toteutettavaksi siten, että muutama linjan 1 vuoro ulotettaisiin ajamaan Hollolan kirkonkylälle saakka. Rantatielle tulisi siten liikennöintiä aamu- ja iltapäiväruuhka-aikoihin.

Salpakankaalla kaikkien linjojen reittiä muutettaisiin siten, että kuntakeskuksen palvelut, kuten terveyskeskus ja Prisma, olisivat paremmin saavutettavissa. Linjojen reitit siirtyisivät siis Keskuskadun sijaan Terveystielle. Linjan 8 reittiä nopeutettaisiin siten, että se ei enää ajaisikaan Salpakankaantien kautta, vaan Salpakankaantien kautta liikennöisi linja 11.

Linja 11 saisi varrelleen myös Kuntotien, jonne asiakaskyselyssä toivottiin joukkoliikennettä takaisin. Jos kirkonkylältä tultaessa haluaisi nopeammin Lahteen, voisi vaihtaa Salpakankaalla linjan 4 tai 8 kyytiin.

Linjat 4 ja 8 ajaisivat suunnitelmassa molemmat ensin Matkakeskukselle ja sitten vasta Kauppatorille, jotta kumpaankin paikkaan saataisiin tasainen vuoroväli. Nykytilanteessa linjat ovat lähteneet ja saapuneet Matkakeskukselle samoihin aikoihin, vaikka Salpakankaalta ovatkin lähteneet vuorotellen.

Teollisuusalueelle on suunniteltu oma linjansa, joka liikennöi aamu- ja iltapäiväruuhka-aikoina.

Kommentoi luonnosta 19.9. asti

Jätä kommentti blogikirjoituksen karttaan klikkaamalla yläreunasta ”Lisää kommentti”. Kommentin jättäminen ei vaadi rekisteröitymistä. Kommentit näkee vain LSL:n suunnittelijat, ja kommentteja käytetään apuna suunnittelutyössä. Voit jättää myös ePalaute-kanavan runkolinjastosuunnitelma-osioon. Palautetta kerätään 19.9.2018 asti.

Julkaistu: 17.09.2018 15.33