Rinki-ekopisteen uusi sijainti

Kategoria:
Takaisin

Hollolan Keskustiellä sijainnut Rinki-ekopiste on siirtynyt uuteen osoitteeseen. Uusi piste on nyt K-Supermarketin yhteydessä osoitteessa Tarmontie 7.

Rinki-ekopiste

K-Supermarketin pisteessä otetaan vastaan lasipakkauksia sekä metallia. Lisäksi pisteessä on puristimet kartonki- ja muovipakkausten keräystä varten. Pakkauskeräyksestä vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Pisteelle on tulossa myöhemmin säiliöt myös vaatteiden ja paperin keräystä varten.

 

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Rinki-ekopisteessä otetaan vastaan kotitalouksissa kertyneitä pakkauksia tyhjinä, puhtaina ja kuivina sekä lajiteltuina Ringin ohjeiden mukaan. Lajitteluohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

  • Kartonkikeräykseen kelpaavat kaikenlaiset kotitalouksien kartonkipakkaukset. Sinne saa laittaa esimerkiksi pahvilaatikot, maito- ja mehutölkit, keksipaketit ja paperipussit.
  • Lasipakkauskeräykseen saa laittaa lasipurkkeja tai -pulloja, mutta ei lasiesineitä tai -tavaroita, kuten maljakoita, juomalaseja tai tasolasia eikä keramiikkaa tai posliinia.
  • Metallikeräykseen voi tuoda metallipakkauksia sekä muuta kotitalouden pienmetallia.
  • Muovipakkauskeräykseen voi tuoda erilaiset kotitalouksien muovipakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat, leikkelepakkaukset ja shampoopullot jne. Irrota korkit ja kannet, älä laita eri muovia olevia pakkauksia sisäkkäin. Keräykseen ei kuulu myöskään muovilelut tai muut muoviesineet.

 

Huom. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

 

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

 

Anna palautetta

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti. Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun: puhelin 0800 133 888 ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkon välityksellä osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Lisätietoa: www.rinkiin.fi

Julkaistu: 30.09.2016 09.33