Salpakankaan koululla norovirusta - liikuntatilat kiinni tehosiivouksen vuoksi

Kategoria: Nuoriso
Takaisin

Salpis

Hollolan kunta tiedottaa pe 2.11. klo 10:30. Tiedotteeseen lisätty tehostetun siivouksen vaikutus tilojen käyttöön klo 13.38.

Salpakankaan koululla kiertävä ärhäkkä vatsautauti on näytteiden perusteella osoittautumassa norovirukseksi. Norovirus on kalikiviruksiin kuuluva puhtaasti ihmisten virus. Se aiheuttaa taudin, jonka oireisiin kuuluvat oksennukset, ripuli, vatsakivut ja usein kuume. Se on hyvän hygienian maissa, kuten Suomessa, yleisin äkillisten suolistoinfektioiden aiheuttaja.

Rehtori Sanna Plit-Rehula kertoo, että perjantaina Salpakankaan koulun 950 oppilaasta oli poissa 77. Huoltajia on tiedotettu vatsataudista Wilmassa, ja ainakin osa oppilaista on jäänyt kotiin varotoimena.

Ykkösasia on käsienpesu!

Koulussa on toimittu viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti, ja siirrytty kertakäyttöpyyheisiin rullapyyhkeen sijaan. Muun muassa keittiö seuraa, että jokainen oppilas hoitaa käsienpesun. Tartuntoja voidaan vähentää merkitsevästi pesemällä käsiä vedellä ja saippualla ja kosketuspintojen desinfioimisella.

Sairastunut henkilö lähetetään välittömästi kotiin. Noroviruksen varalle laadittu ohje suosittaa olemaan poissa koulusta tai työstä kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.

Myös keittiö tarkastettiin

Sairastapausten yleistyttyä terveystarkastajat tarkastivat Salpakankaan keskuskeittiön, jolloin poissuljettiin se, ettei taudinaiheuttaja ole kouluruoka. Terveystarkastajien näytteistä tekemät tutkimukset muista toksiineista valmistuvat ensi viikon tiistaiksi.

Tehosiivouksen takia liikuntatilat suljettu 7.11. saakka

Salpahallin ja Salpakankaan päiväkodin liikuntatilojen vuorot on peruttu viikon 45 alkuun saakka. Näillä näkymin tilat ovat käytössä jälleen keskiviikkona 7.11. Tämä johtuu tehostetusta siivouksesta, joka tehdään tiloissa maanantaina ja tiistaina. Siivouksen jälkeinen varoaika on 48 tuntia.

Koulun yleiset tilat ja luokkatilat ehditään siivota viikonlopun aikana, joten koulu toimii normaalisti.

Lue lisää: Toimenpideohje norovirus

Julkaistu: 02.11.2018 13.42