Salpausselkä Geopark -tietoa ja tapahtumia

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Salpausselkä geopark

Tietoa alueemme ainutlaatuisuudesta!

Tapahtumat -  Hollolassa 12.9.2018

 Salpausselkä Geopark -hanke järjestää luennon

tiistaina 4.9. klo 18.00-19.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa.

Tutkija Tapio Kananoja (Geologian tutkimuskeskus) kertoo Salpausselkä Geopark -alueen geologiasta ja geologisesti merkittävistä luontokohteista. Luento järjestetään yhteistyössä Lahden kaupungin ympäristökehitysyksikön kanssa ja on maksuton sekä avoin kaikille.

Lahden kaupunginkirjasto, Kirkkokatu 31, 15140 LAHTI

 

Salpausselkä Geopark -hanke järjestää tapahtuman myös Hollolan maisemissa

keskiviikkona 12.9. klo 17.00-20.00

Tule tutustumaan Tiirismaan monipuoliseen maastoon!
Kuljemme Tiirismaan kierroksen (4,5 km, keskivaativa reitti). Lähtö parkkipaikalta Arvi Hauvosen tie (Televisiotien ja Keskikankaantien risteyksen kohdalla), Hollola.
Oppaina toimivat Vilma-Lotta Tallgren ja Carita Tanskanen. Opastettu kierros on maksuton ja avoin kaikille.

 

Mikä Salpausselkä Geopark?

https://www.salpausselkageoparkproject.fi/salpausselka-geopark/

Vuonna 2017 alkanut Salpausselkä Geopark -hanke pyrkii edistämään kestävää, geologiaa esille tuovaa luontomatkailua ja siihen liittyvää elinkeinotoimintaa. Hankkeessa kehitetään Päijät-Hämeeseen sijoittuvaa Salpausselkä Geopark –aluetta siten, että sille voidaan hakea UNESCO Global Geopark -statusta. Hankkeen päättyessä vuoden 2019 lopussa Salpausselkä Geoparkin toiminnan on tarkoitus jatkua alueen kuntien yhteisen organisaation vetämänä.

Salpausselkä Geopark -hankkeen toteuttavat Lahden ammattikorkeakoulu, Geologian tutkimuskeskus ja Metsähallitus yhteistyössä kuntien ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Hanketta rahoittavat Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskukset EU:n maaseuturahastosta sekä LAMK ja hankkeessa mukana olevat kunnat: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Padasjoki ja Sysmä.

Meidän lisäksemme UNESCO Global Geopark -statusta hakevia geopark-projekteja on Suomessa kaksi: Saimaa Geopark, joka jätti hakemuksen 2017, ja Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark, jonka tavoitteena on jättää hakemus vuonna 2018.

Julkaistu: 31.08.2018 13.50