Sampo-robotti laittaa hihat heilumaan tietohallinnossa

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Sambo-ohjelmistorobotti Shutterstock

Ohjelmistorobotti auttamaan asiantuntijan arkea
 
Hollolan kunta on vahvasti strategian mukaisesti kehittämässä digitaalisia toimintojaan ja yhtenä kehityskohteena on robotiikan hyödyntäminen arjen työtehtävissä. Olemme lähteneet kokeilemaan robotiikkaa tietohallinnossa jo vuoden 2018 puolella. Meidän tapauksessamme robotiikalla tarkoitetaan ohjelmistorobotiikkaa. Tietohallinnossa onkin aloittanut uutena työntekijänä Sampo Ohjelmistorobotti.  
 
Sampo on MOST Digital -yrityksen toimittama apuri ja pyrkii auttamaan rutiinitehtävien suorittamisessa. Sampo hoitaa tällä hetkellä kahta henkilöstö -ja tietohallinnon prosesseihin liittyvää tehtävää. Sampo muun muassa perustaa käyttäjätunnuksia ja tekee niihin liittyvää hallinnointityötä, täsmäyttäen mm. henkilöstöhallinnon järjestelmien ja käyttäjähallinnan tietokantojen tietoja. Käyttöönotto on onnistunut Most Digital Oy:n avulla hyvin.  
 
Hollolan tietohallintopäällikkö Vesa Huttunen kertoo, että robotiikan käyttöönotto ei Hollolan kunnassa ole ollut itseisarvo, vaan halu kokeilla, miten robotiikkaa voidaan hyödyntää.

"Ajatuksena on ollut kerätä ideat robotisoitavista kohteista henkilöstöltä ja sitä kautta kehittää ja automatisoida toimintatapoja. Käyttökohteita on myös keksitty lisää ja olemme lisäksi saaneet luotua ketterän käyttöönottomallin. Rutiinitehtävien automatisointia on tarkoitus kokeilla myös muualla ja näin ollen pyrkiä vapauttamaan resursseja muihin lisäarvoa tuottaviin työtehtäviin. Ideanahan robotiikassa on nimenomaan se, että henkilöiden ajankäyttöä saadaan käytettyä ajattelutyötä vaativiin tehtäviin, kun taas robotiikalla voidaan hoitaa rutiinitehtävät tehokkaasti esim. yöaikaan", Vesa Huttunen kirjoittaa kunnan kuukausittaisessa henkilöstökirjeessä.  

Julkaistu: 23.04.2019 08.18