Seitsemän uutta koronatapausta, mahdollinen joukkoaltistuminen Hartolassa

Takaisin

Hyvinvointiyhtymän alueella on perjantain jälkeen varmistunut seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Hartolassa on tapahtunut mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukselle.

Koronapositiiviseksi varmistunut henkilö on ollut tartuttavuusaikanaan 19.-20.9. klo 23-02 Hartolan Krouvin lavalla. Kaikkia paikalla olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan erityisen tarkasti ja hakeutumaan koronavirustestiin vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista.  

Koronavirustartuntaa epäilevien tulee hakeutua testiin soittamalla Päivystysavun numeroon 116117 tai tekemällä omaolo.fi-palvelussa koronaoirearvio. Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista. 

Yhteensä tartuntoja on alueella nyt 235. Toivomme alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita erityisen huolellisesti, jotta alueemme tilanne saadaan kuriin. On tärkeää noudattaa turvavälejä ja huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan. 

phhyky.fi

Julkaistu: 28.09.2020 14.32