Seudullinen Ympäristöviikko on täynnä tapahtumia

Kategoria:
Takaisin

24. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 14.-20.9. Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa ja Sysmässä. Viikon teemana on tällä kertaa Vaatteet – Vaate on valinta. Teemalla halutaan lisätä tietoa vaatteiden ympäristövaikutuksista ja auttaa tekemään valintoja, joilla jokainen voi osaltaan pienentää näitä vaikutuksia.

Seudullisen Ympäristöviikon ohjelmassa on paljon mielenkiintoisia tapahtumia: torikirppiksiä ja vaatteiden sekä käsityötarvikkeiden vaihtotoreja, monenlaisia näyttelyitä ja avoimia ovia mielenkiintoisiin paikkoihin, sekä paljon muuta. Luonto on aina mukana Ympäristöviikolla. Niin tänäkin vuonna, kun luvassa on mm. keskustelutilaisuus luonnosta, ihmisestä ja ilmastonmuutoksesta, sekä nimekkäiden luontoihmisten miehittämä Luonto- ja lintuilta, perinteisiä luontoretkiä unohtamatta.

14.-18.9. Lahden Palvelutorilla on ihasteltavissa Marjut Uotilan The Value Of Clothing –vaateveistosnäyttely, joka huipentuu Ympäristökylässä 19.9. järjestettävän näytöksen merkeissä. Kukin yhdeksästä vaateveistoksesta käsittelee vaatteen arvoa eri näkökulmista. Työ on tarkoitettu suurelle yleisölle avaamaan vaatteen syntyprosessia ja se auttaa ihmisiä ajattelemaan jokaisen vaatteen takana olevaa ajatustyötä, käsityötä ja sen arvoa.

Ympäristöviikon 2020 juliste ja seitsemän upeaa postikorttia ovat jaossa jokaisessa viikkoa viettävässä kunnassa. Ympäristöviikkokortin voit lähettää myös sähköisesti osoitteesta www.positiivarit.fi. Juliste ja kortit on painettu keväisen julistekilpailun osallistujatöistä. Koululaisten taiteilemia hienoja töitä voi käydä ihailemassa myös kirjastojen julistenäyttelyissä.

Ympäristöviikolle ovat kaikki tervetulleita osallistumaan ja oppimaan uutta. Tapahtumista voi löytää inspiraatiota hyvään ja kestävään arkeen. Voit osallistua Ympäristöviikkoon myös yrityksen kesken, kaveriporukalla tai yksin esimerkiksi järjestämällä tavaranvaihtotempauksen, menemällä luontoon tai pitämällä vaatteiden ostolakon.

Ympäristöviikon kanssa samaan aikaan vietetään Ravitsemusviikkoa sekä Liikkujan viikkoa. Lahden kaduilla voi bongata kasvisruokatarroja ja käydä testaamassa paikallista kasvisruokatarjontaa. Kannattaa myös kokeilla ResQ -sovellusta ja pelastaa ravintola, kahvila tai kauppa ruokahävikiltä.

Tietoa kaikista seudullisen Ympäristöviikon tapahtumista löydät Menoinfosta sekä www.ymparistoviikko.fi ja Lahden seudun ympäristöviikon Facebook.


Lisätietoa

Sari Knuuti
seudullisen Ympäristöviikon koordinaattori
Lahden kaupunki, ympäristökehitys

p. 050 387 8735
sari.knuuti(at)lahti.fi

Julkaistu: 15.09.2020 14.58