Seurakunnan tuki yrittäjille koronakriisissä

Takaisin

Lahden Diakonialaitos, Päijät-Hämeen Yrityskummit, Lahden seurakuntayhtymä ja Hollolan seurakunta käynnistävät Päijät-Hämeen yrittäjille suunnatun vertaistukipalvelun.

Vapaaehtoiset yrityskummit vastaavat päivystyspuhelimeen tiistaisin ja torstaisin klo 17-19 numerossa 044 713 2029. Yrityskummit ovat toiminnassa mukana vapaaehtoisina yksityishenkilöinä. Palvelu on suunnattu erityisesti mikro- ja pienyrittäjille sekä perheyrittäjille.

”Oman perinteisen kummitoiminnan lisäksi Päijät-Hämeen yrityskummit haluavat olla mukana tärkeän puhelintuen toteuttamisessa yhdessä Lahden Diakonialaitoksen ja Lahden seurakuntayhtymän kanssa”, toteaa Päijät-Hämeen aluekummi Kari Kempas.

”Me Dilassa ja seurakunnissa olemme tunnistaneet yrittäjien vaikean tilanteen koronapandemian keskellä ja haluamme osaltamme olla mahdollistamassa tukea ja apua alueen yrittäjille. Vertaistukipuhelin tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden päästä keskustelemaan vapaaehtoisten kanssa omasta tilanteestaan. Puhelimeen vastaavat vapaaehtoiset ovat kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia ja liike-elämän asiantuntijoita”, kertovat DILAn diakoniajohtaja Anne-Maria Karjalainen ja Lahden seurakuntayhtymän diakonian ja sairaalasielunhoidon vs. johtaja Riku Suokas. Vertaistukipuhelimessa on mukana myös Hollolan seurakunta kappeliseurakuntineen. Hollolan seurakunta on mukana yhteisessä talkoohengessä, auttamassa yrittäjiä, yrityksiä kriisin keskellä, jotta vauriot etenkin henkisellä puolella jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Vertaistukipuhelin tarjoaa kuuntelu- ja keskusteluapua, mutta ei rahallista tukea.

Julkaistu: 28.04.2020 12.41