Sillankorjaus jatkuu Soramäen eritasoliittymän alueella - muutoksia liikennejärjestelyihin

Kategoria: Kadut ja tiet
Takaisin

kuvapankkihopeakallio

Kuvassa rakentuva Hopeakallion yritysalue ja Matkakeidas.

Sillankorjaustyöt jatkuvat Soramäen eritasoliittymän alueella Hollolassa – muutoksia liikennejärjestelyihin

Liikennevirasto tiedottaa


Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen Hollolan päässä jatketaan kesäkuussa käynnistyneitä Pässinportin ja Ahertajantien risteyssiltojen korjaustöitä Soramäen eritasoliittymän alueella. Korjaustöiden edetessä toiseen vaiheeseen alueen liikennejärjestelyt muuttuvat. Uudet järjestelyt otetaan käyttöön maanantaina 13.8. Korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuun alkuun mennessä.

Pässinportilla käytössä vain yksi kaista

Pässinportin risteyssillalla siirrytään korjaustöiden toisessa vaiheessa tekemään kaide- ja pintarakennetöitä sillan toiselle puolelle.  Tämän vuoksi valtatiellä 12, Pässinportin risteyssillalla, toinen kaista suljetaan kokonaan eli liikenne siirtyy yhdelle kaistalle liikennevalojen ohjaamana. Käytössä olevan kaistan leveys on 3,75 metriä, eikä kohteessa ole paino- tai korkeusrajoituksia.

Ahertajantien risteyssillalla toinen kahdesta molempaan suuntaan menevästä kaistasta suljettu

Myös Ahertajantien risteyssillalla kaide- ja pintarakennetyöt jatkuvat sillan toisella puolella, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin.  Risteyssillan kohdalla valtatiellä 12 toinen kaista kahdesta kumpaankin suuntaan menevästä kaistasta suljetaan liikenteeltä. Kaistojen sulkemiset eivät vaikuta kääntyvään liikenteeseen, kuten Matkakeitaalle suuntaaviin. Käytössä olevien kaistojen leveys on 3,75 metriä, eikä kohteessa ole paino- tai korkeusrajoituksia.

Korjattavien siltojen kohdalla nopeusrajoitus on 40 km/h, kun muutoin alueella on voimassa 50km/h -nopeusrajoitus. Siltojen alitse kulkevat väylät ovat käytössä koko rakentamisen ajan.

Liikennejärjestelyt otetaan käyttöön maanantaina 13.8.2018 ja ne ovat voimassa seitsemän viikkoa eli syyskuun loppuun asti. 

Julkaistu: 07.08.2018 09.23