SoTe-keskus saavuttanut harjakorkeuden

Takaisin


Hollolan SoTe-keskus etenee aikataulussa ja valmistuu vuoden 2021 lopulla.

SoTe-keskuksen vesikatto valmistuu lähiaikoina, jonka jälkeen sääsuojat voidaan purkaa. Työmaalla on käynnissä väliseinien rakentaminen. Putki-, ilmanvaihto- ja sähkötyöt ovat myös käynnistyneet. Kaikki on edennyt aikataulun mukaan hyvällä yhteistyöllä urakoitsijan kanssa. Kohteen urakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy. Urakkamuotona on suunnittele- ja rakenna -urakka eli SR-urakka. Siinä urakoitsijalle kuuluu sekä kohteen suunnittelu että toteutus tilaajan eli Hollolan kunnan esittämien vaatimusten mukaan. Takuuaika on 5 vuotta urakan valmistumisen jälkeen.

Uusi SoTe-keskus avaa ovensa vuoden 2022 alussa. Keskukseen tulee laajan palvelun sosiaali- ja terveyspalvelut vauvasta vaariin seuraavasti:

  • Terveys- ja sairaanhoitopalvelut: Avosairaanhoito, Suun terveydenhuolto
  • Ikääntyvien palvelut ja kuntoutus: Lasten ja nuorten kuntoutus, aikuisten ja ikäihmisten kuntoutus sekä kotikuntoutuksen tiimi ja apuvälinepalautuspiste
  • Työikäisten perhe- ja sosiaalipalvelut: Psykososiaaliset palvelut, lapsiperhepalvelut, työikäisten palvelut ja vammaispalvelut.
  • Kuvantaminen ja laboratoriopalvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on aloittanut myös omat valmistautumisensa uuteen toimintamalliin. Asiakasta autetaan moniammatillisessa ryhmässä kokonaisvaltaisesti. Muutto uusiin tiloihin tapahtuu vuoden 2021 lopulla. Tavoitteena on, että vastaanottotoimintaan jäisi mahdollisimman lyhyt katko. Henkilökunnan lisäksi osa laitteistoista siirtyy myös uuteen SoTe-keskukseen.

Tuomo Vesikko
Rakennuttajapäällikkö
Hollolan Tilapalvelu Oy

Julkaistu: 15.10.2020 17.42