Sote-kiinteistöstä tarjouksia kolmelta valtakunnalliselta toimijalta

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Hollolan kunta selvittää sote-kiinteistöjen tulevaisuutta valtuustoseminaarissa 12-13.10.2017.

 

Hollolan kunnalla on yli 20 kiinteistöä, joiden käyttäjinä on sote-toimijoita/joissa tuotetaan sote-toimintaan liittyviä palveluja.

Kunnalla ei enää ole päätösvaltaa sosiaali- ja terveyspalveluista tai niihin liittyvien kiinteistöjen käytöstä. Tällä hetkellä vastuu järjestämistä on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymällä, ja 1.1.2020 maakunnalla ja 1.1.2021 valinnanvapauden piiriin kuuluvien palvelujen osalta asiakkailla. 

Kiinteistöihin sisältyy yli 11 milj. euron tulosvaikutteinen taseen alaskirjausriski, mikä toteutuessaan heikentäisi kunnan taloustasapainoa merkittävästi. Osa kiinteistöistä on elinkaarensa päässä ja tähän liittyen kaikkia kiinteistöjä ei tulevaisuudessa voida käyttää sote-toimintaan (ei saatavissa toimilupaa).  Muuttuneen kunnan päätäntävallan ja kiinteistöihin liittyvien kiinteistöriskien välttämiseksi Hollolan kunta on kunnanhallituksen päätöksellä --- pyytänyt tarjouksia kolmesta kiinteistökokonaisuudesta:

1.      Hämeenkoski: Koivukoto, Hammashoitola (Koivukuja 7), Hämeenkosken kunnanvirasto ja asuntosiipi, Koivukuja 3, vanha vanhainkoti)

2.      Salpakankaan kiinteistöt:

  • a.      Tiilikartano
  • b.      Tiilitupa
  • c.      Mäntykoto
  • d.      Aamuvirkku
  • e.      Piiparit A ja C
  •  

3.      Salpakankaan terveysasema ja Vesikansan terveysasema

 

Tarjouksia on pyydetty viimeistään 9.10.2017. Tarjouksia jätti kolme valtakunnallista toimijaa: Esperi Care Oy, Attendo Oy ja Mehiläinen Oy. Kaikista pyydetyistä kiinteistökokonaisuuksista on tullut vähintään kaksi tarjousta.

Tarjouksiin liittyy tulkintaa. Kunta pyytää Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymältä lausuntoa tarjouksista.

Valtuustoseminaarissa 12-13.10.2017 käsitellään jatkoetenemistä sote-kiinteistöasian osalta.

 

Hollolassa 11. lokakuuta 2017

Päivi Rahkonen

Kunnanjohtaja

Julkaistu: 12.10.2017 09.20