StopDia-tutkimus etsii vielä tutkittavia vuoden 2018 loppuun asti

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Reilusti yli tuhat päijäthämäläistä on jo mukana StopDia -tutkimuksessa, jossa tavoitteena on kehittää kansallinen toimintamalli hyvinvointia edistävien elintapojen tueksi ja tyypin 2 diabeteksen ennaltaehkäisyyn. Tutkimukseen on mahdollista osallistua vielä vuoden loppuun asti. Erityisesti pienten paikkakuntien asukkaita kannustetaan aktivoitumaan!

Tutkimukseen haetaan 18-70 –vuotiaita miehiä ja naisia, joilla on kohonnut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Kohonnutta riskiä voidaan arvioida lyhyellä diabetesriskitestillä, jonka voi tehdä osoitteessa www.stopdia.fi

Jos testin tehneen riski sairastua on kohonnut ja vastaaja on kiinnostunut tutkimuksesta, ohjaa testi suoraan ilmoittautumaan. Tutkimukseen osallistujat saavat käyttöönsä terveellisten elintapojen omaksumiseen tähtäävän Pienet teot –sovelluksen sekä mahdollisuuden osallistua voimaannuttavaan ryhmäohjaukseen.

Tutkittavat käyvät alkumittauksissa tutkimushoitajalla omalla tai valitsemallaan terveysasemalla.

Tutkimusta toteuttavat Itä-Suomen yliopisto, THL ja VTT ja se saa rahoitusta Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvostolta. Lisätietoja tutkimuksesta löytyy tutkimushankkeen sivuilta www.uef.fi/web/stopdia.

Käy tutustumassa myös aiheesta tehtyyn videoon, jossa on pääosissa koomikko Jope Ruonansuu.

Julkaistu: 28.09.2018 11.16