Strategia elämään

Vilkas kevätkausi on päättymässä lomakauteen. On hyvä hetki kerrata kevään tapahtumia.

Valtuusto hyväksyi huhtikuussa kuntastrategian ja sen keskeiset tavoitteet; kunta haluaa olla paras yritysystävällisyydessä, kumppanina, asumispaikkana, asiakaspalvelussa ja lapsiperhepalveluissa. Tavoitteet ovat korkealla ja ne kuvastavat vahvasti kunnan uutta roolia.

Strategian täytäntöönpano on jo käynnissä.

Strateginen painopiste – paras asumispaikka – ja siihen liittyvä arjen sujuvuus- painottui koko kevään jatkuneessa uuden hyvinvointiaseman suunnittelussa, Vesikansan terveyspalvelujen keskittämisratkaisuna koulun yhteyteen sekä pyrkimyksissä korvata Hämeenkoskelta poistuvaa palvelua yksityisen voimin kiinteistökaupoin.

Tulevan Kukonkankaan asuntoalueen toteutukseen liittyi myös maanhankintapäätös.

Joukkoliikenteen uusien reittien suunnitteluun on panostettu erikseen seudulliseen suunnitteluun resursoimalla, tavoitteena on entistä paremmin kuntalaisia palvelevat reitit ensi vuonna. Tämäkin osa kuntastrategiaa.

Kuntastrategian mukaisten vetovoimatekijöiden markkinointi korostui erityisesti Jukolassa. Kunnan näkyvyys oli omaa luokkaansa ja tapahtuma oli kaiken kaikkiaan myös yhteistyöverkostojen ja paikallisten toimijoiden  ja järjestöjen sekä talkootyön voimainnäyte.

Lapsiperhepalvelujen osalta Kunnanvaltuusto linjasi seminaarissaan Keski-Hollolan kouluratkaisuja. Hälvän ja Tiilikankaan koulut säilyvät ja niiden osalta ratkaisut jatkuvuuden osalta sisältyvät talousarviokäsittelyyn. Loppukeväästä otettiin myös iso askel kohti päivähoitovaihtoehtojen laajennusta, kun kunta päätti myydä vanhan päiväkoti Piiparin Norlandia Oy:lle.

Kuntastrategian tavoitteen mukainen yritystoiminnan kasvu on näkynyt; Bus Burger ja Matkakeidas avautuivat ja uusilta yritysalueilta varattiin kolme tonttia (Protalli Oy, Karlux Oy, Hämeenmaa).  Messilän puitesopimus hyväksyttiin valtuustossa, mikä tarkoittaa asemakaavan laatimisen käynnistämistä ja merkittävien matkailumahdollisuuksien luomisen puitteita Hollolaan.

Elinkeinoyhteistyön jatko Ladec:issa herätti tunteita ja kytkeytyi osaltaan myös kuntastrategiaan. Huonot tulokset elinkeinopoliittisessa kyselyssä herättivät pohtimaan, tuleeko parempaa tulosta totutussa yhteistyössä vai itse tekemällä. Tiukan valtuustoäänestyksen jälkeen Ladec-yhteistyö jatkuu, ainakin kaksi vuotta.

Syksyn keskeinen painopiste tulee olemaan ”työn Hollolassa” eli uuden elinkeinopäällikön johdolla uusien toimintatapojen ja toimintamallien kautta yritystoiminnan ja työpaikkojen kasvun edistämisessä. Tähän liittyvät myös maankäytölliset, strategiset kysymykset, joita linjataan syksyn valtuustoseminaarissa.

Myös ”tekemisen Hollola” näkyy vahvasti; monitoimikirjaston tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä – edistää uusia toimintatapoja ja myös uusien tapahtumien synnyttämisessä, joista esimerkkinä syyskuun tempaus.

Tavoitteena on nostattaa ME-henki uudelleen eloon; mitä voimme tehdä viihtyisämmän, elinvoimaisen ja kasvavan kunnan eteen – yhdessä.  Kaikki ideat ja toiminta tämän tavoitteen eteen ovat tervetulleita !

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille !

Päivi Rahkonen
Kunnanjohtaja

Julkaistu: 29.06.2018 12.07