Strategisen yleiskaavan 2020 luonnosvaiheen sähköinen työpaja - tervetuloa mukaan

Kategoria:
Takaisin

Hollolan koko kuntaa koskevan strategisen yleiskaavan, Strateginen yleiskaava 2020, valmistelu on edennyt luonnosvaiheeseen. Kaavaratkaisun perustana on valtuuston keväällä 2017 hyväksymä ja myöhemmin lainvoiman saanut strateginen yleiskaava. Kaavatyön luonnosvaiheen yleisötilaisuus korvataan koronapandemiasta johtuviin poikkeusoloihin soveltuvalla tavalla sähköisenä työpajana, johon kuntalaiset ja muut osalliset voivat osallistua omalta tietokoneeltaan. Työpaja järjestetään 16.6.2020 klo 17-19.

Pääset tilaisuuteen tästä linkistä: https://attendee.gotowebinar.com/register/1721437593275131663

Tilaisuuden alussa käsitellään lyhyesti kaavan tavoitteet, tarkempaa tietoa kaavasta löydät ennen tilaisuutta esittelyvideolta, jossa esitellään kaavaluonnosta ja kaavatyöhön liittyviä valmisteluvaiheen selvityksiä (https://youtu.be/EK6ibubhgqc) ja Hollolan kunnan kotisivuilta https://www.hollola.fi/strategisen-yleiskaavan-2020-vaiheet -osiosta luonnosvaihe.

Lisätietoja kaavasta antaa kaavoitusarkkitehti Katariina Tuloisela p. 044 780 1359, katariina.tuloisela@hollola.fi

Yleiset ohjeet osallistumiseen

Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta etäyhteyksillä toteutetuista tilaisuuksista. Tilaisuudessa käytettävät työkalut ovat helppokäyttöisiä ja tehtävät ohjeistetaan tarkasti tilaisuuden aikana. Koska etätyöskentely tässä mittakaavassa on meille kaikille uutta, toimimme rauhallisesti.

Tilaisuuden osallistumisohjeet:

 • Tarvitset tietokoneen ja internet-yhteyden, sekä verkkoselaimen (suositeltu Google Chrome, Mozilla Firefox).
  • On suositeltavaa käyttää kuulokemikrofonia, jotta kuulemme sinut paremmin. Myös hiiri helpottaa tehtävän tekemistä. Nämä eivät kuitenkaan ole välttämättömiä.
 • Ennen tilaisuutta voi tehdä ennakkotehtävän ja samalla tutustua työpajan toteutuksessa käytettävään työpaja-alustaan. Tehtävässä pääsee kertomaan kaavakartalle, mitä paikkoja Hollolassa tulisi kehittää ja miten. Tehtävän voi tehdä itselle sopivana ajankohtana tästä linkistä: https://bit.ly/2XYQi50 Suosittelemme käyttämään Google Chrome- tai Mozilla Firefox -verkkoselainta, jolla sivusto toimii sujuvimmin. Työpajatehtävää ei valitettavasti voi tehdä tabletilla tai mobiilipuhelimella. Mikäli olet osallistumassa näillä laitteilla, laitathan viestiä juho.renvall@ramboll.fi etukäteen, niin valmistelemme korvaavan ratkaisun työpajatehtävän tekemiseen.
 • Mikäli Sinulle herää kysymyksiä työpajan teknisestä toteutuksesta, autamme näissä kysymyksissä mielellämme. Suosittelemme tilaisuuteen saapumista jo 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua yhteyksien testaamiseksi. Kysymyksissä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa voitte laittaa sähköpostia juho.renvall@ramboll.fi

Ohjeet tilaisuuteen saapumiseen

Voit rekisteröityä tilaisuuteen jo etukäteen. Klikattuasi tilaisuuden osallistumislinkistä (https://attendee.gotowebinar.com/register/1721437593275131663), toimi seuraavasti:

 • Rekisteröityminen tilaisuuteen: Rekisteröitymisvaiheessa kysytään etunimeä, sukunimeä sekä sähköpostiosoitetta. Täytä tiedot huolella, sillä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saat linkin webinaariin liittymiseen.

 • Tilaisuuteen liittyminen: Pääset liittymään tilaisuuteen vasta tilaisuuden ajankohtana 16.6.2020. Liittyessäsi tilaisuuteen tietokoneella, klikkaa saamassasi sähköpostiviestissä kohtaa "Join". Ohjelma ohjaa sinua eteenpäin, mm. pyytää luvan kevyen ohjelman avaamiseen (GoTo Opener). Ennen liittymistä voit tarkistaa järjestelmään liittyvät vaatimukset (kohta ”check system requirements”). Voit halutessasi harjoitella liittymistä ja tarkistaa ohjelmistovaatimukset ennen tilaisuuden alkua.

 • Audio-asetukset: Huomioi tilaisuuteen liittymisvaiheessa erityisesti henkilökohtaiset audio-asetuksesi. Ilman audio-toiminnon ottamista käyttöön, et kuule tilaisuuden esittäjää. Tietokoneella suosittelemme valitsemaan Computer audio-vaihtoehdon. Audio-asetus välilehti saattaa tilaisuuteen liittyessäsi jäädä esityksen taakse piiloon vahingossa, jolloin pienentämällä esityksen ikkunan saat ääniyhteydet toimimaan.

 • Työpaja-alustan käyttöohjeet:
  • Kun selain avautuu, valitse ”enter anonymously”. Työkalua ei valitettavasti voi käyttää tabletilla tai mobiilipuhelimella.
  • Voit liikkua työpaja-alustalla kuten Google Mapsissa; liikuta pohjaa siihen tarttumalla tai oikean alanurkan paneelista.
  • Voit suurentaa ja pienentää näkymää kuten Google Mapsissa: hiiren rullalla, plus- ja miinuspainikkeista oikean alanurkan zoom-liukukytkimessä tai muilla tietokoneesi zoomaus-toiminnoilla. Mikäli näytöllä näkyy aluksi vain valkoista, se todennäköisesti johtuu siitä että näkymä on zoomautunut hyvin lähelle.
  • Kommentit kirjoitetaan keltaisille lapuille, jotka voi siirtää kartalle. Lapun saat käyttöösi klikkaamalla sitä kerran tai kaksi. Jos laput loppuvat, saat lisättyä uusia kaksoisklikkaamalla valkoista pohjaa.
  • Mikäli alusta toimii hitaasti, se voi johtua nettiyhteydestä tai ruuhkasta alustalla.

 

Muita tapoja osallistua

Strategisen yleiskaavan luonnos pidetään MRL 62 §:n ja MRA 30 §:n mukaisesti nähtävillä 21.5.-26.6.2020 Hollolan kunnan internetsivuilla: www.hollola.fi > Kunnan ilmoitukset sekä Yhteispalvelu Piipahluksessa, Hollolan kunnan kirjastossa, Nuottikuja 2. Kirjalliset mielipiteet kaavaluonnoksesta tulee esittää 26.6.2020 mennessä osoitteella: Hollolan kunta, elinvoimavaliokunta, 15871 Hollola tai sähköpostilla: kirjaamo@hollola.fi.

Lisätietoja kaavaluonnoksesta antaa kaavoitusarkkitehti Katariina Tuloisela p. 044 780 1359, katariina.tuloisela@hollola.fi.

 

Julkaistu: 11.06.2020 16.09