Syksy käynnistyy hyvissä merkeissä

Takaisin

Hollolan työllisyystiedot elokuu 2021

Valoisana käänteenä on nähtävä yli vuoden työttömänä olleiden lievä lasku, lomautettujen määrän merkittävä väheneminen ja erityisesti nuorten matalaksi kääntynyt työttömien osuus työvoimasta. Myös aikuisten työttömien määrä on vähentynyt merkittävästi viime kuusta.

Markkinat alkavat vähitellen vetämään vähän aikaa työttömänä olleiden kohdassa, mutta hyvin pitkään työttömänä olleiden lukumäärä kasvaa entisestään. Heidän kohdallaan työttömyyden esteiden selvittely paneutuu selvästi työ- ja toimintakyvyn selvittelyyn. Hämeessä on myös valitettavasti valtakunnan matalin kouluttautumisaste; kaikista työttömistä, jopa 30,4% on vailla ammatillista koulutusta, kun maan keskiarvo on 27,5%.

Hollolan työllisyyspalvelut avaavat vähitellen oviaan myös asiakastapaamisia varten rajoitusten hellittäessä. Näin päästään paremmin keskustelemaan omavalmentajan kanssa asiakkaan tarpeista kohti työllistymistä. Työllisyyspalvelujen toimintaa vahvistetaan syksyn aikana lisärekrytoinneilla Kunnon ryhmään, josta erillinen tiedote.

Lisätietoja:

Anne Tapaila, työllisyysvastaava

044 780 1118, anne.tapaila@hollola.fi

Tiedot perustuvat Hämeen ELY-keskuksen ja Hämeen TE-toimiston työllisyyskatsaukseen elokuu 2021, joka on julkaistu 21.9.2021.

 

Hämeen ELY-keskuksen julkaisemat tilastot kertovat kaikkien alueen työttömien työnhakijoiden tilanteesta, niin Hämeen TE-toimiston kuin kuntakokeilutoimistojen asiakkaista.

Ajankohtaisia uutisia, tiedotteita ja tapahtumia löydät Ajankohtaista työllisyyspalveluissa -sivultamme

Julkaistu: 28.09.2021 14.41