Synnyttäjä voi ottaa synnytyssaliin mukaan yhden tukihenkilön

Kategoria:
Takaisin

Hyvinvointiyhtymä haluaa turvata synnyttäjien ja vastasyntyneiden terveyttä rajoittamalla synnytykseen osallistuvien määrää koronaepidemian aikana. Synnyttäjä voi jatkossa ottaa synnytyssaliin mukaan yhden oireettoman tukihenkilön, joka ei ole oleskellut ulkomailla, eikä ole altistunut varmennetulle koronavirusinfektiolle edeltävän 14 vuorokauden aikana. 

Tukihenkilölle opastetaan tarvittavat suojautumis- ja hygieniaohjeet. Synnytyksen aikana tukihenkilö on samassa huoneessa synnytyksen ajan.

Tukihenkilö ei pääse lapsivuodeosastolle eikä leikkaussaliin.

Rajoituksella hyvinvointiyhtymä haluaa estää COVID-19 epidemian leviämistä, ja turvata keskussairaalan henkilöstön riittävyyttä. Rajoitus on väliaikainen ja rajoitukset puretaan heti, kun mahdollista.

Hyvinvointiyhtymä pahoittelee rajoituksesta perheille aiheutuvaa vaivaa ja harmia. Perheiltä toivotaan ymmärrystä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Hyvinvointiyhtymän rajoitus noudattaa Suomen gynekologiyhdistyksen ja kaikkien Suomen synnytyssairaaloiden yhteistä päätöstä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 07.04.2020 15.25